Moj unuk nije ubica, samo je branio sestru!

S. Dž. S. | vesti 2017-07-10 19:55:47 2017-07-10 19:55:47

Miloš Senić (25) iz Grabovca kod Obrenovca doputovao je 1. jula u Srbiju sa privremenog rada u Južnoj Africi i trećeg dana po dolasku sa društvom otputovao je na Zakintos, ne sluteći da će tamo završiti iza rešetaka!

Alo!/Ana Paunković

Senić se sumnjiči da je sa još sedmoricom mladića nasmrt pretukao Amerikanca Bakarija Džavarda Hendersona (22), a tužilac ih tereti za teško delo grupnog ubistva sa predumišljajem, za koje je u Grčkoj zaprećena doživotna robija!

Komšije: Miloš je dobar momak

Slobodan Radosavljević iz Grabovca, prvi komšija Senića, kaže da je Miloš dobar momak.

- Išao je u školu sa mojim sinom. Poznajem ga od malih nogu i znam da nikada nije pravio probleme! Bio sam uz njegovog oca Dragana kada je dobio vest da je Miloš uhapšen. Stupili smo u kontakt sa našim vodičem u Grčkoj, a preko njega i sa roditeljima ostalih mladića, koji su otputovali u Grčku i Draganu dali instrukcije kako najbrže da stigne na Zakintos. Meštani Grabovca koje smo usput pitali gde je kuća Senića imaju samo reči hvale za Miloša.

Ekipa „Alo!” je juče u porodičnoj kući Senića u selu Grabovac, kod Obrenovca, zatekla samo Miloševu baku Ružu Senić i njenu jetrvu Dragicu Senić, koje uglas kažu da je njihov unuk dobar kao hleb! Miloševi roditelji Dragan i Dušica krenuli su juče u podne u Grčku da posete sina i podrže ga uoči današnjeg saslušanja kod sudije.

Ruža Senić kaže da se Miloš javio roditeljima i njoj iz policije i u kratkom telefonskom razgovoru rekao da nije umešan u ubistvo!

- Miloš je hteo da zaštiti sestru od tetke Jovanu Marković iz Skele, kod Obrenovca, koja je bila sa njim u baru i slučajno se našla na udaru Amerikanca. Kavga je izbila kada je Amerikanac hteo da se slika sa konobaricom Srpkinjom, koja ga je odgurnula. Njen momak, koji je sedeo za stolom pored Miloševog, ustao je da je zaštiti, ali mu je Amerikanac flašom razbio glavu! Krv je prsnula po Milošu, dok je parče stakla zaseklo Jovanu. Miloš je gurnuo Jovanu pod sto da bi je zaštitio. Kada je Bakari krenuo prema njemu, rekao mu je na engleskom da se skloni i odgurnuo ga! Miloš nije izlazio iz bara na ulicu niti je tukao nesrećnog mladića - zabrinuto priča Ruža Senić.

Roditelji u Grčkoj

Dragana i Dušica, Miloševi roditelji juče su krenuli u Grčku kod sina.

- Dragan nije imao pasoš, inače bi krenuli odmah čim su čuli za hapšenje. Policija mu je po ubrzanom postupku uradila pasoš kada je rekao šta je u pitanju i zahvalni smo im na tome! Roditelji drugih mladića su stigli u Grčku u subotu i dva puta dnevno, po jedan sat, mogu da budu u poseti sinovima. Mom sinu se javio otac uhapšenog mladića iz Beograda i dao mu telefone ostalih roditelja da bi stalno bili u kontaktu i jedni drugima pomagali ako nešto zatreba - kaže Miloševa baka Ruža.

Miloševa baka kaže da je on u petak ujutru otišao iz bara u apartman na spavanje, ne znajući da je Bakari nasmrt pretučen. Uhapšen je tek narednog dana, kada je policija pregledala snimak i utvrdila da je bio u baru.

- Pokupili su ga na plaži! Rekli su mu samo: „Kamera je pokazala da si imao kontakt sa ubijenim momkom”. Jovana nam je prva javila za hapšenje, a Milošu su kasnije dozvolili da nas pozove. Jovana i njen momak su u nedelju bili kod njega u poseti. Policija ih je pustila na 10 minuta da ga vide i daju mu čistu garderobu - kaže baka i dodaje da strepi da li će ga pustiti iz pritvora.

- Miloš već dve godine radi u Južnoj Africi kao zavarivač. U Srbiju nije dolazio šest meseci. Doputovao je 1. jula i već 3. jula je rešio da ide na more. Bunili su se roditelji što hoće na letovanje tako brzo, jer su ga se uželeli! Trebalo je 13. jula da se vrati u Srbiju, a 25. jula da otputuje nazad u Afriku, al’ eto šta ga je snašlo. Čekam vesti od sina i snaje - poručuje Ruža Senić na kraju razgovora.

Expand player
Pogledajte više