Milena Radulović
Alo! Nenad Vujanović
Vesna Stanojević

Rajko Ristić

Vesna Stanojević, Foto: Rajko Ristić

- Kada je konkretno u pitanju slučaj Milene Radulović, što je problem veći, o njemu se teže priča. Znate, svi ćemo lakše da pričamo o nebitnim stvarima, nego o tako bitnim. Ta devojčica, odnosno žena, verovatno je shvatila da je jako važno da završi tu školu i upiše fakultet. Verovatno joj je natureno da će ako završi tu školu lakše da se upiše na fakultet. A ona voli da bude glumica i dobra je u svom poslu i ima talenta. Voli sve što nosi taj poziv. Ona je verovatno u startu zbog toga prećutkivala, ali to ne znači i da je prebolela taj problem i da joj je zbog toga bilo lakše. Ona je samo potiskivala to u sebi i verovatno još više proživljavala tu traumu koja ju je pratila i to moramo da razumemo - naglasila je Vesna Stanojević.

Mika je umislio da je mnogo bitan

- Kada je reč o Miki, on je imao veliku podršku jer se smatralo da je vrlo bitan i sada se od njega ograđuju. On je zbog opšteg mišljenja o sebi umislio da je vrlo bitan i radio je šta je hteo, svi su znali i svi su ćutali, znali su za maltretiranje, ali ne i za silovanje - kaže Vesna Stanojević.

Kada je reč o napasniku, Vesna Stanojević nam približava i opisuje profil takve ličnosti.

- Generalno, osobe koje se na takav način ophode prema drugima smatram za sadiste. Govorim uopšteno. Oni imaju te sadističke porive koji su jači i od njih samih. Lično mislim i da su agresivni i da je to tip nasilnika koji ima sadističku crtu i da je, ne dao bog, rat, takvi bi ubijali ljude. Jednostavno, to je tip čoveka koji nema osećanja prema drugim ljudima. Ako možeš da maltretiraš decu na takav način da ona stalno plaču, onda znači da je u pitanju patološka ličnost - smatra naša sagovornica.

Miroslav Mika Aleksić

screenshot

Miroslav Mika Aleksić, Foto: screenshot

Ona kaže da postoje deca kod koje možete prepoznati problem, kao i ona koja ga vešto kriju. 

Spremne za suočenje

Advokat Jugoslav Tintor, koji zastupa Milenu Radulović i Ivu Ilinčić, ali i još nekoliko devojaka koje optužuju Aleksića za zlostavljanje, kaže da su one spremne da se suoče s njim u sudnici. - Činjenica da žrtve nisu tražile zaštitu identiteta prilikom svedočenja ide u prilog verodostojnosti njihovih iskaza, jer su spremne da stanu iza svojih reči – rekao je Tintor.

- Stave masku na lice i odbijaju bilo koju vrstu saradnje. Ta deca na svako pitanje kako su i šta nije u redu odgovaraju da im nije ništa, da nam se samo pričinjava ili da su malo umorna… Svi to znamo. Takve dece ima koliko god hoćete - kaže ona za „Alo!“.

Jedan od problema, smatra naša sagovornica, leži u poverenju koje gubimo u odnosu prema deci, kao i naša prezauzetost i potreba da završavamo mnogo poslova, ne bismo li mogli da im obezbedimo određene finansijske uslove.

Milena Radulović

Alo! Nenad Vujanović

Milena Radulović, Foto: Alo! Nenad Vujanović

- Možda se tu gubi ta saradnja. Vi, kada dođete kući umorni od obaveza, nemate mnogo vremena da se posvetite deci. Deca se tad raspituju i pokušavaju da uspostave komunikaciju, a roditelji u prolazu odgovaraju i ta se deca obeshrabre. Znate, morate deci da poklonite pažnju, vreme, a mi sada to nemamo i to je osnovni problem - kaže ona.

Ništa od izuzeća tužioca

Advokat Miroslava Mike Aleksića, Zoran Jakovljević, pre nekoliko dana tražio je izuzeće zamenice tužioca, a kako je za „Alo!“ otkrio zastupnik Milene Radulović, Denis Bećirić, to se nije desilo. - Moj kolega je imao pravo i iskoristio ga je, međutim viši tužilac odbio je zahtev za izuzeće - rekao je Milenin advokat.

Sa decom mora da se pravi spona i da ih obasipamo ljubavlju i pažnjom, kako bi mogla da veruju u nas. Treba da se radi na odnosu i poverenju, objašnjava naša sagovornica.

- Ne treba decu u startu grditi , sa njima treba razgovarati i videti šta je dovelo do problema. Znam da je to teorija, ali ih treba stalno obasipati ljubavlju i kada ih grdimo, treba voditi računa kako i pred kim to radimo - smatra ona.

 *

Pročitajte još: