Oglasio se major Milan Gujanica posle pada aviona kod Loznice

Tom prilikom poginuli su piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije

Milan Gujanica
Milan Gujanica, Foto: Printskrin

Avion je neposredno pre poletanja kompletno pregledan u skladu sa procedurama, kada je utvrđeno da je spreman i ispravan za izvršenje zadatka.

Povodom pada vojnog aviona, oglasio se portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji je poručio da su on i ministar odbrane Aleksandar Vulin danas obišli mesto pada aviona i razgovarali sa očevicima.

Tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka, jutros oko 9 časova u okolini sela Brasina kod Malog Zvornika srušio se avion MiG-21 Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

Tom prilikom poginuli su piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije – izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Milan Gujanica u selu Brasina.

On je istakao da su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić danas obišli mesto pada aviona i razgovarali sa očevicima.

Avion je neposredno pre poletanja kompletno pregledan u skladu sa procedurama, kada je utvrđeno da je spreman i ispravan za izvršenje zadatka. Načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković su nakon završetka uviđaja vojnih i civilnih organa formirali komisiju za ispitivanje vanrednog događaja, odnosno stručnu komisiju koja će se baviti uzrocima udesa vazduhoplova MiG-21 – rekao je major Gujanica i dodao da „pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa dubokim bolom žale za poginulim kolegama i upućuju najiskrenije saučešće njihovim porodicama“.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi