"VIKALI SU UPOMOĆ, DEVOJČICA JE BILA BEZ SVESTI" Mila se igrala sa sestrom na Vlasini, kada je krenula TRAGEDIJA, lekar nije mogao da dođe!

Dvogodišnja devojčica Mila J. iz Rume preminula je u petak ujutru u bolnici u Surdulici, pošto joj je prethodno pozlilo na Vlasinskom jezeru.

Dom zdravlja
Dom zdravlja, Foto: screenshoot/Google street view

Devojčici je pozlilo istog dana kada je porodica doputovala na Vlasinu. Porodica je, kako pišu "Novosti", na jezero stigla u četvrtak ujutru. Odabrali su ovu lokaciju nadajući se da će svež i zdrav vazduh prijati deci. Ujutru su se smestili i devojčica, koja je kasnije preminula, i njena sestra bliznakinja bile su vesele i igrale se. Prema rečima rođaka, ništa nije ukazivalo na to da detetu nije dobro.

Tačan uzrok smrti dvogodišnje Mile utvrdiće obdukcija, koju je naložilo vranjsko Tužilaštvo, jer je medicinsko zbrinjavanje deteta pratio niz problema zbog čega se sumnja da je prekasno prevezeno u Surdulicu.

Kako je naveo Svetislav Đikić, jedan od meštana koji je prvi pritekao u pomoć porodici sada preminule devojčice, na sve načine su pokušali da stupe u kontakt sa nekim lekarom koji bi došao da ukaže pomoć detetu, ali da se oni nisu odazvali.

- Bio sam sa svojom porodicom na jezeru i odjednom smo čuli da neko doziva upomoć. Svi smo pritrčali kod devojčice. Ona je već tada bila bez svesti, a prethodno je jednom povratila. Rekao sam im da ne paniče i da se naprave detetu mesta da može da diše, a onda smo svi krenuli da zovemo pomoć. Tu je bio i direktor obližnjeg odmarališta i on je čovek sve pokušao samo da neko dođe i pomogne detetu - priča i dalje potreseni Crnotravac.

Đikić tvrdi da je doktor u Domu zdravlja u Crnoj Travi rekao da nema mogućnost da dođe i da porodica krene put Surdulice gde je sledeći najbliži doktor.

Hitna pomoć
Hitna pomoć, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Novinari su pokušali da stupe u kontakt sa nadležnima u Zdravstvenoj stanici Crna Trava, ali su kratko rekli da nemaju nikoga ko je ovlašćen za razgovor sa medijima. U Zdravstvenom centru Surdulica sačekao je isti odgovor, uz objašnjenje da će tek u ponedeljak moći da razgovaraju sa direktorom ili pravnom službom ovog centra.

Podsetimo, u petak je za portal "Jugmedia" direktorka Doma zdravlja u Vlasotincu doktorka Milena Stanković Mitrović rekla da lekar Hitne pomoći iz Crne Trave nije mogao da izađe na teren jer je morao da ispoštuje zvaničnu proceduru. Kasnije se za isti portal oglasio i sam lekar iz DZ Crna Trava koji je prethodne večeri primio poziv.

Doktori Dimitrije Stanković je rekao da je poziv stigao od 20 sati od osobe koja je tvrdila da dete ima gušenje, te da im je savetovao da pozovu surduličku Hitnu pomoć.

Ubijali smo Srbe, nevernike i pse! Ono što je rekao o svom sinu još je crnje (FOTO)

AUTOR: Fitim Ladrovci DATUM I VREME: 16.08.2019. 21:56 Reči u koje zdrav čovek ne želi da veruje Fitim Ladrovci, Foto: Privatna arhiva Kosovo je najveći regrutacioni centar za islamske teroriste u Evropi. To nije tajna. Jedinica sastavljena isključivo od Albanaca s Kosmeta i dalje ratuje, a važi za jednu od najkrvavijih.

- S obzirom na to da sam upravo bio poslao jedan hitan slučaj za Leskovac, nisam imao vozača, savetovao sam im da pozovu surduličku hitnu službu računajući da možda negde imaju na terenu vozilo koje je bliže i adekvatno opremljeno. Savetovao sam im i da krenu prema vozilu, ako je u blizini. Takođe sam im rekao da, ukoliko ne uspostave kontakt sa surduličkom hitnom službom ili oni ne mogu da stignu iz nekog razloga, pozovu opet nas - rekao je Stanković za portal "Jugmedia".

On je istakao i da je u međuvremenu pozvao kolege.

- Kontaktirao sam sa dvojicom vozača koji nisu bili u smeni, za slučaj da moramo na teren. Inače, mi po zakonu ne smemo da napuštamo radno mesto u Domu zdravlja Crna Trava jer u popodnevnim i noćnim satima radi samo jedan lekar. Nezavisno od toga, da su me ponovo pozvali i da su rekli da surdulička služba nema u blizini vozilo, ja bih krenuo na teren. Pošto se nisu više javljali, potražio sam broj u našoj evidenciji sa kog je stigao poziv i bio je nedostupan. Veoma mi je žao što je došlo do ovakve situacije, ali namere su mi bile najbolje - rekao je za lokalni portal dr Stojanović.

Roditelji dvogodišnje devojčice nakon tragedije od bola ne mogu da dođu sebi. Danas bi devojčice trebalo da bude transportovano za Rumu, gde će biti sahranjena.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi