Malčanski berberin
facebook.com
Malčanski berberin

facebook.com

Malčanski berberin, Foto: facebook.com

Ovo je suština njegovih reči iz ispovesti koju je dao novinarima u martu ove godine, kada je posle 5 meseci izašao iz zatvora pošto je bio osuđen za seksualno zlostavljanje žena preko Fejsbuka. Jovanović je u svojoj jedinoj izjavi za medije izneo jezive stavove koje normalan čovek ne može ni da zamisli.

Silovao iz osvete

Samo nekoliko dana po izlasku na slobodu Jovanović je rekao da se "ne oseća krivim zbog svojih nedela".

- Slobodno mogu da kažem da sam tako nešto uradio iz osvete. To nije bilo nasumično. Zašto sam to uradio, ja dobro znam, a sve što mogu da kažem jeste ko kako seje, tako i žanje. Ono što sam učinio, učinio sam. Ja sam svoj dug državi odužio, ali što se pravi hajka da se ja sklonim sa ulice, iz grada? Zbog toga ne mogu da ćutim – ispričao je u martu bivši robijaš.

- Ako uradim bilo koje krivično delo, neka me terete, ali nema ništa od toga. Takvo delo nikada više ne bih mogao da uradim. Porodica bi me se odrekla, ako bih nešto slično ponovo uradio – slagao je tada Jovanović.

On je u razgovoru sa novinarima otkrio i da mu je u zatvoru bilo bolje nego na slobodi.

- Satanizovali su me, a ja nisam imao priliku da se branim – bez imalo stida tada je rekao Jovanović. Nakon ovoga počeo je da se jada kako ne može da nađe posao i da prehrani ženu i sebe.

- Meni je zbog pisanja medija rasturen brak i ne volim da upiru prstom u mene. Zato sada 13 kilometara do Niša idem biciklom, a ne autobusom. Uđem u autobus, čujem iza sebe, ogovaraju me. I stvarno se bojim za svoju bezbednost, jer svako na ulici može da mi bilo šta uradi, a ja ne smem da se branim – rekao je Ninoslav, koji je 8 meseci nakon ovih reči ugrozio život nedužne devojčice Monike, čija se sudbina i dalje neizvesna.

Malčanski berberin

MUP

Malčanski berberin, Foto: MUP

 

Tražio drugu šansu

On je ispričao i da od izlaska iz zatvora ide kod psihijatra i guta lekove, koje nikada ranije nije pio. Rečenica koju je silovatelj izgovorio: "Čoveku treba dati drugu šansu" – sada ledi krv u žilama.

- Od svega mi je najviše krivo što mi je porodica trpela zbog te hajke – rekao je Ninoslav u svojoj šokantnoj ispovesti.

Majka ga tukla, on vezivao brata

Rođaci Ninoslava Jovanovića ranije su pričali da je on kao dečak zlostavljan na selu.

- Mnogo puta je dobio batine kao mali, a to se nastavljalo i kad je izrastao u momka. On je bio tunjav dečak i dešavalo se da devojčice nahuškaju dečake na njega, pa ga oni prebiju. I majka ga je mnogo tukla i maltretirala. Zatvarala ga je u mračnu sobu, šišala... Sa druge strane, on je maltretirao svog devet godina mlađeg brata.

- Vezivao ga je za kvaku, zaključavao u podrum, vezanog konopcem ga je spuštao sa krova do ulaza u kuću... Mislimo da se sve ovo dešava iz neke osvete majci i deci iz sela koja su ga maltretirala, ali ovo što radi je izopačeno – ispričala je svojevremeno rođaka i dodala da je Jovanović lečen od poremećaja ličnosti.