Jelena Špagović
facebook.com
Momčilo Dujović i Jelena Špagović

Facebook

Momčilo Dujović i Jelena Špagović, Foto: Facebook

 

* Majda Garović je brutalno ubijena, a potom zapaljena u kontejneru 15. juna u Krčedinu

* Dvoje je osumnjičenih - Jelena Špagović i njen brat Momčilo Dujović

* U pitanju su deca srpskog političara Saše Dujovića

Naime, Jelena Špagović (devojačko Dujović), koja je osumnjičena za ubistvo Majde Garović, dok je njen brat Momčilo Dujović uhapšen zbog sumnje da joj je pomogao u izvršenju ubistva i uklanjanju tragova, navodno je od svoje nekadašnje komšinice pozajmila 2.500 evra.

Šta je pravi motiv ovog monstruoznog ubistva utvrdiće istraga, a prema nezvaničnim informacijama, postoje indicije da je u ovaj zločin umešano još osoba. Ono što za sada policija sumnja jeste da je Jelena Špagović 15. juna usmrtila staricu, a potom uz pomoć brata Momčila, njeno telo prevezla u vikend-naselje kod Krčedina i zapalila je u kontejneru.

Majda Garović

facebook.com

Majda Garović, Foto: facebook.com

Špagovićeva i Dujović uhapšeni su 6. jula, nakon čega su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici i njima je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Kako su ispričale komšije porodica Garović i Špagović u Zemunu, koje inače deli samo ograda, Jelena već oko godinu dana ne živi u ovoj kući. Nije poznato u kom trenutku i iz kog razloga je Jelena od Majde pozajmila novac. Ono što je evidentno na društvenim mrežama žrtve i osumnjičene jeste da su njih dve ostale u kontaktu i nakon Jeleninog odlaska iz kuće Špagovića. U prilog tome govore i javne poruke na njihovim Fejsbuk profilima. Majda je redovno hvalila Jelenine fotografije na kojima je sama ili sa decom, ostavljajući komentare poput "lepo", a Jelena joj je odgovarala samo emotikonima koji označavaju smeh. Nije poznato da li se u međuvremenu nešto u njihovom odnosu promenilo. Komšije su ispričale da se Jelena razvela od supruga, a da su je viđali samo kada sa sinom dolazi u posetu.

Pročitajte još:

Iako im ni na kraj pameti nije ko bi mogao da počini ovako užasan zločin, komšije imaju sumnje da je to bio neko ko je primetio na njoj nakit koji je uvek nosila.

- Svakodnevno je išla u duge šetnje. Na rukama je uvek imala prstenje, po jedan na svakom prstu, jedan se posebno isticao po vrednosti. Nosila je i zlatne minđuše i ogrlice... Moguće da je to nekome zapalo za oko, ko je želeo da je opljačka - kaže potresena komšinica.

Policija, hapšenje

Alo!/Masanori Jošida

Policija, hapšenje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Kako su ranije ispričale komšije, Majda i njen suprug živeli su i radili ceo radni vek u Nemačkoj i primaju devizne penzije. Ipak, prema rečima komšinice, iz kuće koja je ostala otključana te subote kada je Majda izašla oko 13 sati i više se nije vratila, ništa nije ukradeno. Majdin muž je, ispričala je komšinica, sve zatekao na svom mestu, kao i ušteđevinu novca na mestu gde ga drže.

Nestanak starice prijavio je njen suprug 16. juna kada se u Zemun vratio iz njihove vikendice u Karlovčiću, a ugljenisane delove tela pronašao je meštanin četiri dana kasnije u kontejneru meštanin u Dunavskoj ulici u blizini Krčedina.

Nakon hapšenja Jelene Špagović i Momčila Dujovića, njihov otac Saša Dujović, bivši poslanik i sada već bivši visoki funkcioner "Srpske desnice" i bivši savetnik u Ministarstvu rada je rekao sledeće:

- Ukoliko su moja deca počinila to šta im se stavlja na teret i za šta je trenutno u toku istraga, neka odgovaraju u skladu sa zakonom, kao i svi drugi građani Srbije - rekao je Dujović.

Saša Dujović i Jelena Špagović

Facebook

Saša Dujović i Jelena Špagović, Foto: Facebook

Dujović je rekao da njegova deca "neće imati nikakve protekcije zbog njegovog angažovanja".

- Najstrože osuđujem potez ako ga je neko od moje dece napravio, tako da ono što je zakon propisao mora da se primenjuje za sve građane - rekao je on. Dujović je prekjuče podneo ostavku na sve funkcije.

- Što se mene tiče, iz moralnih razloga i mogućeg postupka svoje dece ja sam podneo ostavke na sve funkcije u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - rekao je Dujović, a potom dodao:

- Žao mi je žrtve, žao mi je zbog poteza, najžalije mi je kao roditelju zbog svega što se desilo. Iskreno se izvinjavam i građanima Srbije. Ja sam ratni veteran koji se dugo borio i branio ovu državu, ali tako je - kako je. Sve u svemu, ja od javnosti ne bežim, moja deca ako su kriva moraju da odgovaraju kao svi koji su krivi.

Dalja istraga i obdukcija pokazaće kako je starica i čime ubijena jer je njeno telo nađeno u fazi raspadanja.

BONUS VIDEO: Ušli smo u prostoriju užasa u kojoj je Nemanja ubio majku! Udario je u glavu i ostavio da iskrvari u krevetu! Ovo je kuća gde se dogodio KRVAVI PIR!