Milorad Ilić
ALO!
Milorad Ilić je zaklan na ulici

ALO

Milorad Ilić je zaklan na ulici pred svedocima, Foto: ALO

 

- Kada je Miodragu propala firma, posvetio se bolesnoj majci, pošto mu se otac obesio osamdesetih godina. Milorad i Miodragov drugi stric Dragorad su mu tad novčano pomagali - pričaju komšije ubice iz Noćaja.

Miodrag se, prema njihovim rečima, i nakon što je ostao bez posla ponašao normalno.

- Nije pio, ni izlazio, jedino je dosta duvanio - tvrde meštani i navode da je monstruoznom zločinu najverovatnije kumovala netrpeljivost oko imovine jer je Miodrag smatrao da mu je, prilikom podele, najmanje pripalo.

PLUTALA KILOMETAR I PO Otkriveno stanje devojke iz Beograda koja je imala nesreću na Tari! Bila mnogo loše kada je primljena u bolnicu (FOTO)

- Živeo u kući s dvorištem, a za razliku od njega, Milorad je imao nekoliko hektara zemlje i bio je domaćin. Miloradov sin Dragan (52) dobro zarađuje, a imao je i snaju, unuka muzičara, koji se prošle godine oženio i dobio dete. Drugi stric Dragorad živi na drugom kraju sela i ima ženu i dvoje dece - pričaju komšije Miodraga Ilića.

Ubio strica Miodrag Ilić

Alo

Ubio strica Miodrag Ilić, Foto: Alo

Oni navode da ne znaju šta je kobnog dana puklo u Miodragovoj glavi i nateralo ga da ubije svog strica.

- Miodrag je tog jutra, kao i često do tada, sedeo na klupici u ulici, a Milorad je biciklom otišao nešto do apoteke i usput je, navodno, sreo i brata Dragorada. Kada se vraćao, Miodrag je skočio na njega i dva-tri puta ga ubo nožem u vrat, a zatim zaklao u kanalu. Oni koji su videli Milorada rekli su da je bio preklan kao jagnje - kažu šokirani meštani.

Sin u šoku:Ne mogu da verujem da neko može neko tako da učini

Kada je Miloradov sin Dragan video preklanog oca, obeznanio se.

- Samo je rekao: „Ne mogu da verujem da neko može tako nešto da učini”. Meštani pričaju da su neke žene, koje su videle zločin, vrištale i bežale ulicom, kao i da su u vreme ubistva na ulici bila i deca.

Nedugo nakon zločina pored kanala je prolazio jedan komšija koji nije ni slutio šta se dogodilo, pa je upitao Miodraga da li je sve uredu.

- Stao je i pitao ga: „Treba li ti pomoć?”, a on mu je odbrusio: „Gledaj svoja posla!”. Komšija je otišao i posle saznao za zločin - svedoče komšije i dodaju da ovakav zločin njihovo mesto ne pamti.

DO KOKAINA BRŽE NEGO DO PICE Kriminalci iz Srbije, Hrvatske i Albanije smislili novi način dostave droge! Klikni jednom i paketić stiže

Kako ističu, Miodrag nije bio osobenjak i družio se sa ljudima.

- Ne znamo da li je imao devojku. Nikada ga nismo videli sa nekom niti se čulo da ima neku vezu. Ne znamo da li je krivio strica što se nije oženio - pričaju meštani Noćaja.

Jedino su, kako kažu, čuli priče da Miodrag nije pričao sa Miloradom više godina i da ga je, navodno, svojevremeno i tukao.

Obrisao nož o travu

Ubica je, prema svedočenju meštana, nakon krvavog pira hladnokrvno obrisao nož o travu i izgovorio bizarnu rečenicu o svojim razlozima za unbistvo.

- Čuli smo jaukanje i krkljanje i istrčali smo na ulicu. Krvi je bilo na sve strane... Posle zločina, mirno je obrisao krvavi nož o travu. Ljudi su potrčali da pomognu starcu, ali ubica nikome nije dao da im priđe. Kada se pojavio sin ubijenog, Miodrag mu je kratko rekao: „Zbog njega se ja nisam oženio“ - rekao je jedan komšija.

- Ne znamo da li su tačne te glasine, pošto je Miodrag bio miran i nije pokazivao agresivnost. Mada, ko zna, možda je i isplanirao zločin i zato je čekao da se stric vrati iz radnje. Nije mu bilo teško da ga savlada, Milorad je bio sitan, a ovaj je visok i težak bar 90 kilograma - otkrivaju oni.

Miodrag Ilić se mirno predao policiji, a nakon saslušanja, priveden je tužiocu u Sremskoj Mitrovici. Njemu je određen jednomesečni pritvor, a očekuje se da će, nakon saslušanja svedoka, biti podvrgnut neuropsihijatrijskom veštačenju.