Tuguje za suprugom i majkom Radoje Stekić
ALO
Tuguje za suprugom i majkom Radoje Stekić

ALO

Tuguje za suprugom i majkom Radoje Stekić, levo,Foto: ALO

Ugledni i bogati domaćin je 9. aprila 2013. hladnokrvno iz pištolja usmrtio šest žena, šest muškarca i dvogodišnjeg Davida!

Pročitajte još:

Kako prolaze godine, tako i zločin polako pada u zaborav i svako se bavi svojim životima.

Ljubiša Bogdanović

Alo

Masovni ubica Ljubiša Bogdanović je 9. aprila 2013.godine ubio 13 ljudi, Foto: Privatna arhiva/ Alo

Svoje najmilije, ipak, ne zaboravljaju njihovi najbliži, koji su se i juče okupili na groblju. Šestoro pobijenih Despotovića juče su posetili njihovi najbliži.

Despotovići oplakuju svoje mrtve

ALO

Despotovići oplakuju svoje mrtve, Foto: ALO

Nemo su palili sveće i ljubili slike malog Davida, njegove majke Jovane (21) i oca Gorana (23). Tik uz njih sahranjeni su Davidov deda Mikailo (61) i baka Milena (61), koje je Ljubiša pobio tog aprilskog jutra.

Na šestogodišnjem pomenu juče je bio Radoje Stekić, koji je tog kobnog dana izgubio suprugu Draganu (50) i majku Danicu (78).

Najmlađa žrtva ubice iz Ivanče : David Despotović

Rajko Ristić

Najmlađa žrtva ubice iz Velike Ivanče: David Despotović, Foto: Rajko Ristić

Sin Aleksandar je preživeo jer je spavao na spratu.

- Nema dana da se ne pitam zbog čega je to uradio. Sam sam kao pas, ma i gore od toga! Psa ima makar ko da pomazi, a mene niko. Posle nesreće, kod mog brata je došla Ljubišina žena Javorka. Rekla mi je da oprostim Ljubiši što je pobio moje, govoreći „da nije kriv“. Pobesneo sam i rekao joj da ne doliva so na živu ranu - priča Radoje, koji sa sinom živi u zaseoku smrti.

Javorka obilazi grob kremiranog ubice

Meštani Velike Ivanče pričaju da je Ljubišina žena Javorka nastavila da živi u kući strave. Pomažu joj dve ćerke i zet iz Jagnjilova.

- Rade imanje, a viđamo je kako ode na grob svog sina Branka, zadene neki cvet… -kažu komšije.

Javorka juče nije izašla na mesno groblje. Meštani pričaju da obiđe Ljubišin grob u selu Rajkovac, gde je tajno sahranjen. Prethodno je kremiran na groblju Lešće u Beogradu.

Meštani Velike Ivanče i danas se pitaju zašto je Ljubiša pobio toliki narod. Kuće i imanja pobijenih, od kojih su tri zakatančene, održavaju njihovi rođaci.

Javorka Bogadnović je preživela masakr

Rajko Ristić

Javorka Bogdanović je preživela masakr, Foto: Rajko Ristić

U kući masovnog ubice živi njegova supruga Javorka. Tog jutra je Ljubiša pucao najpre u nju i ranio je, a zatim ubio njihovog sina Branka (42), pa majku Dobrilu (83). Posle krvavog pira u porodicama Despotović, Ješić i Mijailović, pucao je sebi u glavu.