NEZVANIČNI REZULTATI ISTRAGE Kobno uključenje odnelo živote oca i ćerke, Mirko i Vesta se survali sa Pančevca pravo u SMRT

Znakovnu signalizaciju nije ispoštovao vozač "juga" koji se iz Višnjice uključivao na most. U stravičnom sudaru sa "reno meganom", "jugo" je sleteo s mosta, a Mirko (73) i Vesna (47) Ranković su poginuli.

Pančevački most
Pančevački most, Foto: Foto: M. Jošida

Prema prvim rezultatima istrage saobraćajne nesreće u kojoj su živote izgubile dve osobe, a koja se u utorak oko 14 časova dogodila na Pančevačkom mostu, znakovnu signalizaciju nije ispoštovao vozač atomobila marke "jugo" koji se iz pravca Višnjice uključivao na most. U stravičnom sudaru sa "reno meganom", "jugo" je sleteo s mosta, a Mirko (73) i Vesna (47) Ranković, otac i ćerka, su poginuli.

Kako nezvanično saznajemo, "jugo" se na prilaznoj saobraćajnici mosta nije zaustavio, iako je na ovom delu puta postavljen znak "stop". Prilikom uključenja na most, udario je u prednji točak "megana", i od siline udarca odleteo u stranu, probio zaštitnu bankinu i survao se sa visine od oko 17 metara.

Mirko Ranković je inače bio penzionisani nastavnik istorije, saznaju "Novosti". Posle smrti supruge, već godinama je živeo sam u porodičnoj kući u Ljuboviji. U Beograd je, kako smo čuli, došao da poseti kćerku Vesnu i sina Branka, koji takođe živi u glavnom gradu. Inače, Ranković je do penzije radio u ovdašnjoj osnovnoj školi "Petar Vragolić".

- Bio je miran, povučen i učtiv čovek, čija je porodica bila, u svemu, smerna, poštena i ugledna - kažu komšije Rankovića.

- Mirko je živeo, skoro neprimetno. Povremeno je vozio zelenog "juga". Mada je davno otišao u penziju, slovio je za dobrog istoričara, sjajnog pedagoga i milog čoveka, i za stare i za mlade.

Pančevački most
Pančevački most, Foto: Foto: M. Jošida

Sreten Cvetojević Cvele iz Ljubovije, dugogodišnji komandir policije u tom gradiću, kaže da Rankoviće poznaje skoro pune četiri decenije, a jedno vreme su bili i komšije. Mirka je poslednji put video pre nekoliko dana.

- Obradovao se kad sam mu rekao da sa većom grupom poštovalaca srpske istorije putujem na Krf. Zamolio me je da mu prenesem utiske kada se vratim, ali eto, nisam nikada stigao. Poginuše i on i njegova mezimica - priča Cvetojević. - Bio je jako vezan za decu, pa je išao kod njih kad god je mogao.

Rankovići nikad nisu ni saobraćajnu kaznu platili, jer su, kako saznajemo, po svemu, bili savesni, odgovorni i pažljivi. Za Mirkom i njegovom kćerkom posebno žale u OŠ "Petar Vragolić" iz koje je otišao u penziju, kao "sjajan nastavnik i divan kolega i čovek".

Razredni, kolega i prijatelj

Mirko je svojevremeno bio razredni starešina Miroslavi Krstić, koja sada radi u računovodstvu OŠ "Petar Vragolić", a kasnije su postali kolege.

- Čak sam, svojevremeno čuvala Vesnu, kada bi Mirko i njegova supruga negde otišli - priča Miroslava. - Ona je bila divno dete, kao i cela porodica. Teško je podnela smrt majke, koja je umrla pre skoro dve decenije. Mirko je ostao sam sa decom i maksimalno im se posvetio. A u školi je bio, kako se to popularno kaže, u svemu za "pet plus".

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi