Vladimir Roganović
Facebook
Vladimir Roganović

Facebook

Vladimir Roganović , Foto: Facebook

 

Vladimir Roganović, jedan od članova zloglasnog kavačkog klana, ubijen je danas u centru Beča. Do pucnjave je došlo u jednom restoranu, a mediji prenose da je pored njega likvidiran i 22-godišnji Nikšićanin Stefan Vilotijević.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Roganović je navodno jedan od glavnih pripadnika kavačkog klana iz Kotora. On je u Srbiji osuđen na osam meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, a izručen je početkom godine Crnoj Gori koja ga traži zbog dva krivična dela. Roganović je u Crnu Goru tada prebačen avionom.

Vladimir Roganović

Facebook

Vladimir Roganović , Foto: Facebook

 

Crna Gora je za njim raspisala poternicu jer je osumnjičen za lažnu dojavu o postavljenoj bombi u diskoteci, a treba da odsluži i kaznu zbog nelegalnog oružja.

On je sa bratom od strica Duškom bio optužen za ubistvo Marka Vesnića, vođe "delija", jula 2009.

Prema optužnici, braća Roganovići i Dražen Čađenović su 24. jula 2009. godine ubili Vesnića i ranili Ivana Markovića u blizini Omladinskog parka u Igalu. Dok je Vesnić sedeo na klupi, Vladimir Roganović i Čađenović su ga uhvatili za ruke, pri čemu je Vesniću jedan od njih zadao više udaraca nožem u levu podlakticu i natkolenicu, dok ga je Duško Roganović iz pištolja pogodio sa dva hica. Nakon ubistva nekoliko dana su bili u bekstvu, dok se nisu predali.

Dražen Čađenović poginuo je 29. marta ove godine u Podgorici kada je u blindiranom automobilu koji je vozio eksplodirala bomba.

Vladimir Roganović

Facebook

Vladimir Roganović , Foto: Facebook

 

Prvostepenu presudu Višeg suda izreklo je krivično veće sudije Ratka Ćupića, koji je između ostalog kazao u obrazloženju presude da je dokazano da je Duško Roganović naoružan pištoljem, ispalio više hitaca prema Vesniću, koji su ga promašili, a kada mu je prišao dok je sedeo na klupi, ispalio je još dva hica koja su rikošetirala i nanela smrtonosne povrede Vesniću. Zbog ovog ubistva Duško Roganović osuđen je na 12 godina zatvora, a odlukom Apelacionog suda smanjena mu je zatvorska kazna na osam godina.

Vladimir je bio u spuškom pritvoru, ali je 2014. oslobođen krivice.

Dok je bio u pritvoru policija ga je osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službenika ZIKS-a.

Njegov brat Duško Roganović dignut je u vazduh 25. aprila 2017. u Herceg Novom u eksploziji bombe koja je bila postavljena pred njegov automobil.

Vladimir Roganović

Facebook

Vladimir Roganović , Foto: Facebook

 

Duško je u eksploziji ostao bez obe noge, ali je preživeo napad.

Sam Vladimir uhapšen je u maju 2017. godine zbog falsifikovanja dokumenata zajedno sa njegovim prijateljima Igorom Bošnjakom i Lukom Medićem.

Šćepan Roganović (34), Vladimirov brat, je najmanje poznat među Roganovićima, a uhapšen je prošle godine u akciji "Mimoza" u Herceg Novom zbog zelenašenja.

Kako je Pobjeda tada pisala Duško i njegov brat Vladimir nosili su duže vreme pancire i oružje, jer su znali da su im životi u opasnosti, a vozili su i blindirane automobile.

Vladimirov stric Niko Roganović, ubijen je 26. jula 2017, u sačekuši ispred svog stana u Herceg Novom. Pucala su dvojica napadača.

Prema nezvaničnim informacijama, Roganovići su bliski sa "kavačkim klanom", čiji je vođa Slobodan Kašćelan nedavno uhapšen u Pragu, protiv njega je podignuta optužnica za organizovanje kriminalne grupe i izvršenje niza krivičnih dela - od zelenašenja do trgovine narkoticima. Kašćelan je inače preživeo pokušaj ubistva u Novom Sadu, u junu 2016. godine.

 

Kavački klan i škaljarski klan važe za dva najjača, a suprotstavljena kriminalna klana u Crnoj Gori...

 

Komentari (1)

nedjo

21.12.2018 19:53

fin mladic