Svetlana i Ana Popadić bile na meti robijaša
Privatna arhiva
Svetlana i Ana Popadić bile na meti robijaša

Privatna arhiva

Svetlana i Ana Popadić bile na meti robijaša, Foto: Privatna arhiva/Alo

Provela sam sedam meseci u ćeliji Okružnog zatvora u Čačku, a ćerka Ana tri meseca. Bile smo odvojene jedna od druge, ali oko nas su bili sve sami muškarci, koji su nam stalno dobacivali. Naslušale smo se vulgarnosti i psovki - otkriva Svetlana.

Pročitajte još:

 

Ona navodi da su ih robijaši snimili na hodniku dok su išle u šetnju, a onda su počela dobacivanja.

Svetlana i Ana Popadić se naslušale vulgarnosti

Privatna arhiva

Svetlana i Ana Popadić se naslušale raznih vulgarnosti, Foto: Privatna arhiva/Alo

- Jedan je rekao komandiru: „Zatvorite me s ovom plavušom“, a drugi su mi kroz zidove lupali i govorili da bi došli do mene jer „dugo nisu radili neke stvari“. Dok smo bile u šetnji, dozivali bi nas po imenu i dovikivali nam sve i svašta. Ali, komandiri i osoblje zatvora su se maksimalno trudili da nas zaštite od bilo kakvog incidenta - opisuje Svetlana pritvorske dane.

- Imale smo svoju tuš-kabinu i bile smo izolovane od muškaraca, ali su oni znali naša imena, pa kada smo prolazile kroz hodnik, stalno bismo čuli: „Ceco, Ana...“ - navodi Svetlana, koja je iz pritvora puštena 4. oktobra prošle godine.

Ana Popadić

Privatna arhiva

Onako goli do pojasa su mi bacali ceduljice u hodniku, Ana Popadić, Foto: Privatna arhiva/Alo

Njena ćerka Ana kaže da joj je bilo strašno u maloj ćeliji.

- Bubašvabe i mravi išli su po oguljenim zidovima. Svaki dan sam kroz tanke zidove slušale dobacivanja muškarca, koji su bili posebno napadni kada bih prolazila pored nekoliko njihovih soba. Tada su se kao majmuni kačili na rešetke, goli do pojasa, i bacali mi ceduljice. Govorili su mi: „Lepotice, naći ću te u menjačnici kada izađem“, ili: „Znam gde živiš“ - ispričala je Ana za naš list.

Okružni zatvor u Čačku

Promo

Ovde su bile mesecima, Okružni zatvor u Čačku, Foto: Promo

Podsetimo, Svetlana i njena ćerka osuđene su na pet, odnosno tri godine zatvora, zbog toga što je Ana, po majčinom nagovoru, podstrekla nekadašnjeg veroučitelja i crkvenog pojca Zorana Marinkovića da preveze drogu s Kosova u Švajcarsku, uz obećanu nagradu od 5.000 evra.

Advokat Slavo Petrić će da uloži žalbu na presudu

Danica Ćuruvija/Alo

Advokat Slavko Petrić će da uloži žalbu na presudu, Foto: Danica Ćuruvija/Alo

Istom presudom, Nenad Stojanović (40) iz Valjeva, koji je Jordoviću i Marinkoviću dopremio automobil sa drogom, osuđen je na pet godina. Naša sagovornica najavljuje žalbu na presudu i tvrdi da su njoj i njenoj ćerki sve namestili.

- Nikakve dilerke mi nismo. Jedina je istina da smo Ana i ja majka i ćerka - ističe ona i dodaje da ne poznaje Jordovića, niti bilo koga.

Advokat: Skrivali dokaze

Advokat majke i ćerke Slavko Petrić kaže da su njegove klijentkinje osuđene samo na osnovu iskaza Jordovića i Marinkovića.

- Nikakvih drugih dokaza nije bilo. Iz njihovog iskaza se čak i ne vidi da su izvršile ovo krivično delo. Čista je laž da je Svetlana u Požegi dala auto Jordoviću i Marinkoviću. Dokazi su sakrivani ili su nestajali. Jedan od dokaza koji nije izveden jeste i servisna knjižica, kojom se dokazuje da Svetlana nije bila u Preljini kritičnog jutra. Automobil, koji je navodno video policajac, bio je u servisu, a policija je sudu poslala pogrešnu, odnosno staru servisnu knjižicu - ističe Petrić i dodaje da njegove klijentkinje nisu nabavile drogu od sveštenika i veroučitelja, te da nemaju veze s krijumčarenjem narkotika.

- Samo je moja ćerka znala tog veroučitelja Marinkovića, bili su poznanici, ali su prestali da se druže. Stojanovića uopšte ne poznaje. Kola u kojima je nađena droga nisu moja - tvrdi Svetlana i ističe da šest automobila koji su oduzeti tokom istrage nemaju duplo dno.

- Inače mi ne bi bili ni vraćeni! Mi smo skromna porodica, a predstavljeni smo kao najveći dileri! Pa, moja Ana je bila državni prvak u džijudžici. Predstavljala je Srbiju na Balkanskom prvenstvu, a obučavala ju je i policija u Sremskoj Kamenici - zaključuje Svetlana.