SIN SRPSKOG BIZNISMENA (17), POSLE UBISTVA - NA SLOBODI Jahta smrti iz Budve bila u vlasništvu Svetozara Marovića - jemstvo izgleda na više načina!

Nesreća iz nehata

Policija Crna Gora
Policija Crna Gora, Foto: Printscreen/YouTube

M. S. (17) iz Beograda, koji je kod Budve jahtom naleteo na čamac nakon čega je poginula policajka Maja Šljivančanin (30), biće pušten iz pritvora jer je porodica položila jemstvo u nekretninama.

Sin srpskog biznismena, koji je optužen za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je nedaleko od Budve poginula Maja Šljivančanin, posle mesec dana u pritvoru biće pušten da se brani sa slobode. Kotorski Osnovni sud prihvatio je jemstvo od 330.000 evra u nekretninama koje je položila porodica maloletnika.

Nesreća se, podsećanja radi, dogodila 11. jula na moru kod Budve, kad je jahta kojom je upravljao M. S. udarila u manju barku u kojoj su bili pokojna žena i njen verenik.

- Jahtom je upravljao maloletni M. S. i on se tereti da je izvršio krivična dela protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti. Jemstvo se sastoji od nekretnina vrednosti nešto više od 330.000 evra. Po pravosnažnosti rešenja sedamnaestogodišnji M. S. će se braniti sa slobode - potvrdio je za crnogorske medije portparol Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević i naveo da je istim rešenjem maloletniku stavljena mera nadzora, tj. zabrana napuštanja boravišta u Budvi.

Budva
Budva, Foto: Shutterstock

U optužnom predlogu, prema kom će se mladiću suditi u Kotoru, kako navode crnogorski mediji, tužilaštvo je sedamnaestogodišnjaku stavilo na teret da je nesreću izazvao iz nehata.

M. S. je inače rodom iz Novog Sada, ali sa porodicom živi u Beogradu i učenik je jedne beogradske gimnazije.

- On je u Crnu Goru došao nekoliko dana pre nesreće privatnim avionom. Jahta koju je vozio kobnog dana vlasništvo je njegovog oca. U vreme nesreće na njoj je bilo još sedam osoba i niko nije povređen - preneli su izvori iz istrage.

Jahta i manji čamac u trenutku nesreće navodno su se kretali iz pravca ostrva Sveti Nikola ka Jazu. Jahta duga 12 metara udarila je u čamac i bukvalno ga prepolovila. U pomoć Maji Šljivančanin, inače ćerki bivšeg gradonačelnika Žabljaka Isaila Šljivančanina i njenom vereniku Vladanu Stanišiću (36), koji je, iako teško povređen, pokušao da pomogne devojci, u pomoć su došli i ribari koji su bili u blizini, ali njoj nije bilo spasa.

- Gliser je plovio pod američkom zastavom i ima registracione papire države Delaver gde je označen kao motorni čamac. Prema nezvaničnim informacijama, otac osumnjičenog tinejdžera iz Srbije gliser je kupio od rođaka Svetozara Marovića, nekadašnjeg predsednika Srbije i Crne Gore - preneli su izvori iz istrage.

Povezane vesti

 • Korisnik: Goran NS
  13/08/2020 - 10:33
  Od te bahate dece "biznismena" vise niste sigurni ni na kopnu ni u vodi. Sta je sledece? Pilotiranje u manjim avionima?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi