ADVOKAT MIKE ALEKSIĆA ŠOKIRAO SVE Izneo detalj o zdravstvenom stanju osumnjičenog PROFESORA "Pa, da li čovek koji nema prostatu može da počini silovanje?"

Advokat Zoran Jakovljević izneo detalje odbrane svog klijenta Miroslava Aleksića koji je optužen za silovanje.

Zoran Jakovljević i Mika Aleksić
Zoran Jakovljević i Mika Aleksić, Foto: Alo/ Ilustracija

On je izjavio da je nezadovoljan načinom na koji je ovaj slučaj ispraćen u medijima i da smatra da je nedopustivo što anonimne osobe daju navodno ekskluzivne informacije, za koje tvrdi da su laži.

“Odbio sam da se pojavljujem u televizijskim emisijama, načelno zbog takvog stava medija, koji su se u slučaju Miroslava Aleksića pretvorili u fabrikante obmane. Ja ne znam kako bih postupio da sam na njegovom mestu. Svi ti napadi, anonimne izjave i svedoci koji daju čitave intervjue u medijima, bez imena i prezimena, to je nedopustivo“, smatra Zoran Jakovljević.

Jakovljević je rekao da će se njegova taktika odbrane zasnivati pre svega na izbegavanju davanja izjava i vraćanju slučaja među sudske organe.

“Zbog svega toga, imam nameru da budem principijelan i da ovaj slučaj vratim u sudnicu, umesto da govorim u televizijskim emisijama. Posle toliko laži i emitovanja gluposti, neću da budem “Don Kihot koji juriša na vetrenjače”.

Umesto toga, u sudnici ćemo ih “zgromiti” dokazima. Odbrana ima mnogo toga da kaže i razotkrije“, kaže advokat Miroslava Aleksića.

Mika Aleksić
Mika Aleksić, Foto: Alo.rs

Kako kaže, odbrana ima jake dokaze i čeka odgovarajući trenutak da ih iznese.

“Snimici koji se pominju u medijima čak nisu ključni ni važni. Samo ću reći jednu jednostavnu stvar koja bi svima trebala da bude jasna. Iz zdravstvenih razloga, Miroslavu Aleksiću je pre nekoliko godina morala da bude odstranjena prostata. Pa, da li čovek koji nema prostatu može da počini silovanje? Čekamo samo da vidimo sa čime se suočavamo, jer svakog dana navodno isplivavaju novi slučajevi. Ne treba žuriti, treba ovaj slučaj isterati do kraja“, kaže Zoran Jakovljević.

Miroslav Mika Aleksić
Miroslav Mika Aleksić, Foto: screenshot

Sa druge strane, advokat Svetozar Vujačić objasnio je da za silovanje nije neophodno da dođe do polnog odnosa.

“Ukoliko lice koje je optuženo za silovanje zaista ima zdravstveni i medicinski nedostatak koji onemogućava ovakvu radnju, sudski veštak će to utvrditi zdravstvenim pregledom. Ukoliko postoji bilo kakva sumnja u to, iz bilo kog razloga, pregled će obaviti odbor sudskih veštaka”, kaže advokat Vujačić.

Šta kaže zakon

Prema definiciji iz Krivičnog zakonika Republike Srbije, silovanje se defniše kao “obljuba ili sa njom izjednačen čin upotrebom sile ili pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo tog ili njemu bliskog lica”. “To u praksi znači da nije neophodno da dođe do polnog odnosa da bi neko bio optužen za silovanje, već se osoba može fizički primorati na seksualne radnje”, navodi Vujačić.

Da podsetimo, u Višem tužilaštvu u Beogradu nedavno je prekinuto saslušanje treće devojke koja je davala iskaz u vezi optužbi za silovanje i nedozovoljene polne radnje od strane Miroslava Aleksića. Kako se nezvanično saznaje prekid je usledio jer je Aleksićev branilac Zoran Jakovljević tražio izuzeće postupajućeg zamenika tužioca.

Milena Radulović sa ocem
Milena Radulović sa ocem, Foto: Alo! Nenad Vujanović

Kako se navodi Jakovljević je naveo da je tužilaštvo pristrasno u odnosu na odbranu, jer u sva tri dana saslušanja onemogućava oštećenima da odgovaraju na sva pitanja branioca osumnjičenog Aleksića. Neka od pitanja koje je tužilaštvo odbilo braniocu su “zašto su posle zlostavljanja nastavile da idu u školu glume kod Aleksića” i “da li su prilikom samog čina zlostavljanja mogle da napuste prostoriju u kojoj se to dešavalo”.

Ipak, Viši tužilac odbio je zahtev branioca Miroslava Aleksića za izuzeće zamenika tužioca koji postupa u istrazi zbog kako je naveo pristrasnosti. Ocenjeno je da je zahtev neosnovan i saslušanje je nastavljeno nakon sat vremena, a u međuvremenu završeno.

Devojka (21) koja je saslušana i ne želi da se njen identitet otkrije prijavila je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje. Podsetimo, prethodnih dva dana saslušane su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Vlada
  28/01/2021 - 15:09
  Advokatska komora da oduzme licencu ovom šarlatanu koji ne zna zakonsku definiciju silovanja ili se pravi budala.
 • Korisnik: Moler
  28/01/2021 - 14:01
  Čoveku koji godinama vuče sve druge probleme sa zdravljem osim pomenutog, sigurno nije bilo ni na kraj pameti da "siluje" bilo koga na bilo koji način. Zašto sada siluju njega, saznaće se u toku procesa. Žalosno...
 • Korisnik: Bane
  28/01/2021 - 12:55
  A, da li čovek koji nema mozga može biti advokat? Sram te bilo, ološu koji može da brani takvog zlotvora.
 • Korisnik: milan
  28/01/2021 - 11:51
  nebranim nikoga ali istina ziva u 50 toj godini mi je prostata oboljela 160 grama seksu dovidjenja a gore muke od nocnog ustajanja nema.
 • Korisnik: Nada
  28/01/2021 - 11:35
  Ne pustaj nam sada price za malu decu jer ako nema prostatu to je bilo pre par godina ali sta je do tada radio ? Mogao je oralno zadovoljavati devojcice i devojke ? Ili gresim ? Po meni je on jedna vrsta pedofila i manijaka ! Nisu svedoci ludi pa da tek tako izjave daju u javnost da nesto ne postoji !
  • Misliš li Nado.. @Nada
   28/01/2021 - 13:42
   da dok su one njemu felatio, on je njima cunnilingus, i onda je to bilo silovanje (naravno sa muške strane)?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi