NEMCI POLUDELI! Građani se bune zbog Igora K. iz Crne Gore, neće ni dinara da daju!

Nemački poreski obveznici smatraju da lečenje treba da plati klinika ili pacijent.

Nemačka bolnica
Nemačka bolnica, Foto: EPA

Nemačko udruženje poreskih obveznika protestovalo je zato što veliki kontigent policije, koja se finansira iz lokalnog budžeta, obezbeđuje kliniku u Hanoveru u kojoj se leči ranjeni navodni pripadnik crnogorske mafije. 

Igor K. se već nedelju dana leči u klinici Medicinskog fakulteta u Hanoveru, a zgradu klinike obezbeđuje veliki kontigent lokalne policije, piše "Dojče vele". 

"Ili neka sam plati to obezbeđenje ili neka klinika snosi troškove svog privatnog pacijenta", poručuju iz Udruženja poreskih obveznika. 

Kako prenose lokalni nemački mediji, Igor K. (35) prethodno je bio u jednoj cnogorskoj bolnici, navodno sa 27 rana od metaka na rukama i nogama. Prebačen je u kliniku u Hanoveru po sopstvenoj želji, a troškove lečenja snosi sam, pošto u Nemačkoj nema zdravstveno osiguranje. 

Nemačka bolnica
Nemačka bolnica, Foto: EPA

"Ne može u bolnicu biti primljen privatni pacijent koji dobro zarađuje a da poreski obveznik za to mora dodatno da plati", izjavio je Matijas Karš, predsednik Saveza sindikata pripadnika kriminalističke policije Donje Saksonije za list "Hanoveriše algemajne". 

Prema informacijama tog nemačkog lista, policija obezbeđuje i Suzanu K., suprugu pacijenta iz Crne Gore, a za sada se ne zna koliki su troškovi dodatnih mera obezbeđenja.

Povezane vesti

 • Korisnik: Sale
  18/02/2020 - 11:24
  Isto kao i kod nas ....hahaha Kod nas i nezna sta se sve radi sa parama obveznika . Čekam u red i ako imam zakazano tacno vreme pregleda. A placam porez drzavi redovnije i unapred. Ali to se kod nikad nije ni gledalo. Placao neplacao cekam u red .
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi