Policija
Alo!/ Masanori Jošida
Policija

Alo!/ Masanori Jošida

Policija, Foto: Alo!/ Masanori Jošida/Ilustracija

Pročitajte još:

 

- Ne želim nikog da optužujem, ali očekujem od nadležnih organa da do kraja rasvetle ovaj slučaj i utvrde kako je tačno došlo do smrti mog brata. Ne mogu da verujem da je on bio u stanju da podigne ruku na sebe, i to na ovako bolan način, da se polije benzinom i zapali - kaže Dragan Milovanović, brat Gorana Milovanovića (38) iz Vošanovca kod Petrovca na Mlavi, koji je izvršio samoubistvo.

Goran će biti sahranjen u četvrtak, na seoskom groblju, a na večni počinak, uz prijatelje i komšije, ispratiće ga njegovo dvoje dece i brat Dragan. U trenutku Goranovog stradanja prisutna je bila samo njegova druga supruga Ivana, s kojom se on, navodno, posvađao neposredno pre tragedije.

Goranu je to bio drugi brak, a njegova bivša žena Snežanu Đorđević, s kojom se razišao u aprilu ove godine kaže:

- Mene je Goran varao s tom ženom i zbog nje me je oterao iz kuće, zajedno sa našim sinom i ćerkom, koji imaju osam i sedam godina - priča Snežana.

Ni njoj ni njenom deveru Draganu nije jasno kako je Goran nastradao.

- Ne znamo šta se desilo, samo smo čuli da je izvršio samoubistvo tako što se polio bezinom i zapalio - priča Dragan. - Ja sam u sobi našao Goranov izgoreli radnički kombinezon, a ispred kuće sam video tragove paljevine.

Prema njegovim rečima, on u kući nije uspeo da nađe ništa od Goranovih dokumenata, iako je imao i pasoš i vozačku dozvolu i ličnu kartu. Zbog toga planira da, posle sahrane, od policije i tužilaštva zatraži detaljan izveštaj sa uviđaja.

- Moj brat je sa teškim opekotinama prevezen za Beograd u petak, 9. novembra, a ja sam za to saznao sutradan. U nedelju, 11. novembra, otišao sam za Beograd i tamo su mi lekari rekli da tražim donore kože za brata. Međutim, kad sam počeo da ih tražim, lekari su mi javili da ne treba, da je kasno i da moj brat neće preživeti. Bio je u toliko lošem stanju da nisam mogao ni da ga vidim, ni da pričam s njim - kaže očajni Dragan.