PRESUDA Funkcioner SNS dobio godinu dana za ubistvo

Dejan Simeunović (40) zvani Simke, funkcioner SNS-a, osuđen je odlukom Apelacionog suda na godinu dana zatvora jer je 15. novembra 2008. oko 4 časa ujutru ispred kafića „Šestica” na raskrsnici ulica Žarka Zrenjanina i Kraljevića Marka u Pančevu ubio Igora Birtaša.

Dejan Simeunović
Dejan Simeunović, Foto: Printskrin

Apelacioni sud je ovom presudom preinačio presudu iz juna 2014, kada je ovaj član SNS-a bio oslobođen optužbe uz obrazloženje da je ubistvo počinio u nužnoj samoodbrani.

Kod Slavice na veštačenju

Simeunovića je 2014. Viši sud u Pančevu oslobodio krivice za ubistvo. Presuda je usledila posle superveštačenja Sudsko- -pshijatrijskog odbora u Kragujevcu, kojem je predsedavala bivša ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

U odluci se navodi da je Simeunović, koji je tada radio kao obezbeđenje kafića, počinio ubistvo jer ga je ubijeni prethodno napao ispred kafića „Šestica” u Pančevu, koji je napustio zbog neprimerenog ponašanja. Kako je utvrđeno, Birtaš je pretio da će dići lokal u vazduh i sve pobiti, a zatim iz pojasa izvukao pištolj i repetirao ga. Kada ga je Simeunović upitao šta će sa njim da radi, Birtaš ga je uperio prema njemu, govoreći: „Hoćeš i tebi da pokažem?“ U jednom momentu je Simeunović oteo oružje Birtašu i dok je oštećeni bio u polusavijenom položaju, pucao mu u teme. Sud je utvrdio da je Simeunović bio u stanju afekta i jake razdraženosti, kao i da je „trpeo strah visokog intenziteta sa suženjem svesti”.

Simeunović je u međuvremenu i karijerno napredovao. Postao je upravnik Zelene pijace, a krajem oktobra 2014. je ponovo hapšen jer je pretio stranačkom kolegi, i to zameniku gradonačelnika Pančeva Dejanu Živanoviću, da će mu „namestiti saobraćajnu nesreću”. Živanović je ubrzo izjavio da odustao od krivične prijave, tvrdeći da je bio manipulisan, a mesec dana kasnije uhapšen je zbog sumnje da je primio mito.

 • Korisnik: VBA
  05/12/2016 - 07:43
  Zanimanje-funkcioner Sns-a. Za ubistvo ove vrste oslobodjen , pa jedva osudjen na 1 god! Pa postao direktor. .
 • Korisnik: sumski
  04/12/2016 - 21:34
  Nemojte da Vas lazu da nece biti osvete, botovi!
 • Korisnik: GDE
  04/12/2016 - 20:52
  ste botovi, da odbranite svog člana? A da, gospodar će to da obavi, na sledećoj konferenciji za medije. On to najbolje radi. Zbog čega je veštačenje vršeno u Kragujevcu? Slavica veštačila? Gle čuda.
 • Korisnik: sumski
  04/12/2016 - 19:50
  To je ta ekipa.
 • Korisnik: Crna trojka
  04/12/2016 - 19:12
  Pa dobro narode, ponovo pitanje: KO JE ONDA GLASAO ZA S N S. !!??? Ili je to bila izuzetno vesta KRADJA GLASOVA?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi