Bolnica
Alo!/Dejan Briza
Bolnica

Alo!/Dejan Briza

Foto: Alo!/Dejan Briza

* Ne zna se da li je smrt Dušanke posledica nestručnosti lekara ili je žena preminula usled zdrastvenih problema

* Nakon njene smrti, poslata je inspekcija Ministarstva zdravlja i izdato rešenje o zabrani rada ovoj ordinaciji

* Dušankine komšije kažu da je bila vitala žena, uvek spremna da pomogne

Više javno tužilaštvo u Beogradu obavešteno je o smrti starice koja je preminula u sredu tokom pregleda u bolnici koja nije imala licencu za rad. Nakon obaveštenja, tužilaštvo je naložilo da se obavi obdukcija. Ipak, da li je smrt posledica nestručnosti lekara ili je žena preminula usled zdrastvenih problema, zasad je rano govoriti.

Pročitajte još:

Ono što je za sada poznato jeste da će detalje onoga šta se dešavalo iza zatvorenih vrata ordinacije, te i kako je nesrećna žena preminula utvrditi inspekcija koju je Ministarstvo zdravlja poslalo na teren.

Kako se nezvanično saznaje, Dušanka je ranije lečena na neurologiji KBC "Dr Dragiša Mišović", a anesteziolog koji joj je dao anesteziju pre kolonoskopije u pomenutoj ordinaciji, inače, radi u bolnici "Dr Dragiša Mišović". Klinika "Dr Nestorov" zbog istrage zatvorena je do daljeg.

Podsetimo, Dušanka Banjac iz Sremčice preminula je tokom kolonoskopije pod opštom anestezijom. Pomenuta ordinacija nije imala neophodne dozvole ni za gastro-preglede ni za tretmane pod opštom anestezijom.

- Dušanka Banjac primljena je u ordinaciju na unapred zakazan pregled u utorak u tri sata posle podne, a smrt je konstatovana sat vremena kasnije - kazao je izvor blizak istrazi.

Nakon njene smrti, poslata je inspekcija Ministarstva zdravlja, a nešto kasnije stiglo je i obaveštenje da je izdato rešenje o zabrani rada ovoj ordinaciji.

Eksplozija u čačanskoj "Slobodi", povređeni radnici Đorđe i Mito!

AUTOR: Novosti/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 18.10.2019. 13:12 U srpskoj namenskoj industriji danas je zabeležen još jedan incident. Danas se u vojnoj fabrici "Sloboda" u Čačku dogodila manja eksplozija u kojoj su povređena dvojica radnika - Đorđe Domanović (33) i Mito Kovačević (57).

Dušanka je sa suprugom živela u stanu u naselju Sremčica, imala je dva sina, snajku i dve unuke. Porodica nije želela da komentariše tragediju koja ih je zadesila.

Njene komšije i dalje su potresene vešću da je Dušanka preminula, jer, kako kažu, bila je vitala žena, uvek spremna da pomogne.

- Nedavno je bila u bolnici, ne znam tačno zbog čega, ali ništa nije ukazivalo da ima nekih zdravstvenih problema - rekao je jedan od Dušankinih prijatelja.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!