Dragoje Milinković
Printskrin
Dragoje Milinković

Printskrin

Dragoje Milinković, Foto: Printskrin

* Milinković u anonimnom pismu označen kao ubica Jelene Marjanović

* Iz Švajcarske došao u Srbiju s namerom da ide na poligraf zbog optužbi da je ubio pevačicu

* Uhapšen zbog pravosnažne presude Osnovnog suda u Trsteniku prema kojoj je osuđen zbog pronevere 16.500 evra

Dragoje Milinković, zvani Čekić, koji je u anonimnom pismu dospelom u Viši sud označen kao ubica pevačice Jelene Marjanović (33), uhapšen je u sredu, 6. novembra, u Beogradu, potvrdili su za „Alo!“ njegovi advokati Đoko Bendić iz Priboja i Predrag Savić iz Beograda. Oni ističu da hapšenje Milinkovića nema veze s ubistvom pevačice i da je reč o kazni od 12 meseci, na koju je osuđen u Osnovnom sudu u Trsteniku, zbog pronevere od 16.500 evra.

Pročitajte još:

- On je preksinoć došao u Srbiju iz Švajcarske s namerom da ide na poligraf zbog optužbi da je ubio Jelenu Marjanović. Hteo je da dokaže da nema veze sa zločinom. Otišao je kod svoje druge supruge u stan, a na vratima se odjednom pojavila policija i rekla mu da krene s njima. Uhapšen je zbog pravosnažne presude Osnovnog suda u Trsteniku prema kojoj je osuđen zbog pronevere 16.500 evra - rekli su njegovi advokati za „Alo!“.

Advokat Predrag Savić kaže da hapšenje pevačice

Tanjug, Sava Radovanović

Advokat Predrag Savić kaže da hapšenje nema veze sa ubistvom pevačice, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Advokati navode da ih je o hapšenju obavestila Dragojeva supruga.

- Ispričala nam je kako je izgledalo hapšenje. Rekli su mu kratko: „Ostavi mobilni i uzmi lekove!“ Nisu ga ništa pretresali - rekao je advokat Savić za „Alo!“.

Dragoje je sproveden na izdržavanje robije u Kazneno-popravni zavod u Valjevu. Osuđen je jer je ljudima obećavao da će ih odvesti u Švajcarsku i tamo im naći posao. Za njim je godinu dana postojala poternica jer je izbegavao da ide u zatvor. Poternicu je raspisao sud u Priboju, a Dragoje je uhapšen čim je stigao u Beograd.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

- On je znao za poternicu, ali je bandoglav i došao je u zemlju jer je bio isprovociran što je označen kao Jelenin ubica. Hteo je da dokaže da nema veze s tim. Ako se bude dobro vladao, može da izađe posle dve trećine izdržane kazne - kaže izvor „Alo!“.

Tokom suđenja za prevaru, njega su 2015. otela tri mladića, koja su se najpre teretila za otmicu, ali je pre dve godine delo prekvalifikovano kao nanošenje lakih povreda. Zbog toga se protiv njih vodi proces pred sudom u Kruševcu.

Prva supruga nije došla na deobu imovine

Advokat Bendić kaže da juče nije održan spor koji Dragoje vodi sa prvom suprugom Violetom u vezi s kućom u Vrnjačkoj Banji, koja je, kako tvrdi, vredna čak oko 600.000 evra!

 Za nanošenje lakših telesnih povreda podignut je optužni predlog protiv Miodraga M. (33), prodavca iz Trstenika, Ilije S. (37), profesora fizičkog iz Trstenika, i Bojana M. (32), diplomiranog ekonomiste iz Vrnjačke Banje. U optužnom aktu navodi se da su 22. aprila 2015. u selu Jasika, kod Kruševca, ušli u Dragojev auto i napali ga.

- Bojan i Ilija su ušli u njegovo parkirano vozilo, a Bojan je seo na mesto suvozača i više puta ga udario šakom u glavu. Ilija je seo iza Milinkovića, stegnuo ga za vrat i više puta ga udario pesnicom u glavu. Naredili su mu da vozi do mesta Drenova, a Miodrag ih je pratio vozilom. U toku vožnje, Bojan je povukao ručnu, zaustavio auto, a potom su izvukli Milinkovića iz vozila i tukli ga nogama i rukama po telu. Miodrag ga je udario pištoljem u glavu, a potom su ga sva trojica tukla. Milinković je zadobio nagnječenja i poderotine glave u dužni 20 centimetara, nagnječenje grudnog koša i naprsnuće poslednjeg palca - piše u optužnom aktu u koji je „Alo!“ imao uvid.

Predviđene kazne od 10.000 do 3 miliona dinara

Zakonom o poštanskim uslugama koji stupa na snagu sutra stvaraju se uslovi za veći stepen zaštite korisnika poštanskih usluga, veća odgovornost i veći broj poštanskih operatora i pošiljaoca, nove usluge, liberalizacija tržišta, što će omogućiti jednostavnije i pristupačnije servise za građane.

Bonus video

Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!