Đurđija Alempijević baca dečaka u krevetac
Youtube
Đurđija Alempijević baca dečaka u krevetac

Youtube

Đurđija Alempijević baca dečaka u krevetac, Foto: Youtube

Alimpijević je osuđena samo za jedno delo - što je ošamarila devojčicu E.S. , na osam meseci uslovne kazne s rokom provere od tri godine.

Vaspitačica iz Zvečanske o kojoj su pisali svi mediji u Srbiji dobila je i četiri godine zabrane obavljanja delatnosti medicinske sestre.

Tužlaštvo je sudu predložilo da je osudi na kaznu zatvora od šest meseci, s tim što se kazna zatvora neće izvršiti ukoliko vaspitačica ne učini novo krivično delo u naredne dve godine od presude. Prvo osnovno tužilaštvo predložilo je sudu da optuženoj izrekne meru zabrane vršenja poziva medicinske sestre u ustanovama koje se bave zbrinjavanjem, vaspitavanjem i odgojom dece u trajanju od pune dve godine.

Sud je vaspitačicu osudio na veću kaznu od one koju je tražilo tužilaštvo!

"Kao vaspitač grubo je zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja zapustila decu stacionara o kojima je bila dužna da se stara... Ni u jednoj fazi postupka nije pokazala bilo kakvu reakciju, emociju, ponašala se ravnodušno, kao da se ne raspravlja o zlostavljanju nad decom, kao da ona nije okrivljena... ukazuje da ista ne oseća niti "grižu savesti" zbog onoga što je učinila", reklo je tužilaštvo u završnoj reči.

Međutim, kako saznajemo, Alimpijević je oslobođena za slučaj o kom je brujala cela Srbija jer prvostepeni sudija tvrdi da je snimak, na kom se vidi kako ona jednom rukom nosi i baca u krevetac dečaka, nezakonit iako je Viši sud dva puta dozvolio da se taj snimak koristi kao dokaz!

Ošamarila devojčicu, dečaka bacila u krevetac...

Ova vaspitačica optužena je da je tokom svog radnog vremena u Centru u Zvečanskoj ošamarila devojčicu E. S. i ostavila je samu na pultu za presvlačenje.

Takođe, ona je optužena da je dečaka M. N., kojeg je nosila, uhvatila za ruku i grubo bacila u krevet, a zatim fotografisala jedno neidentifikovano dete u krevecu pored. Takođe je E. S. ostavila određeno vreme na pultu za presvlačenje bez ikakvog nadzora.

Inače drugostepeni sud odlučujući o žalbi tužilaštva na izdvajanje iz dokaza snimka koji je napravila Maja Jelić, majka jednog od štićenika iz Centra u Zvečanskoj, na kojem se vidi kako optužena baca mališana u krevet, po drugi put je usvojio navode tužilaštva i vratio postupajućem sudiji u Prvom osnovnom sudu da snimak izvede kao dokaz. Prethodno je osnovni sud doneo odluku da je snimak nezakonit i izdvojio ga iz dokaza.

Pročitajte još:

Komentari (1)

mish

28.07.2020 23:19

Nalo je dobila!!