Policija
Alo!/ Rajko Ristić
Policija

Alo!/Nenad Vujanović

Policija, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Na grupu dečaka koji su se kretali kolovozom naleteo je vozač iz Iđoša, D.Š. (20), koji se kretao iz pravca Iđoša ka Kikindi. On je usmrtio jednog dečaka, dok je drugi sa teškim telesnim povredama prebačen u Dečju kliniku u Novom Sadu, a treći dečak je sa lakšim povredama, van životne opasnosti.

Pročitajte još:

Strašna vest o smrti unuka, sačekala je i dedu nastradalog dečaka, Pantu Petrovića iz Kikinde koji je jedva smogao snage da ispriča šta se dogodilo:

- Ne možemo da poverujemo u ovu zlu sudbinu. Moj unuk je odrastao sa nama, podigli smo ga baka i ja, majka ga je napustila kada je još bio beba, sa naših deset prstiju smo ga othranili, sada ga više nema - jecajući ispričao je Panta Petrović.

Nesreća se dogodila tri kilometra od iđoškog mosta, a dečaci su se kretali biciklima vozeći jedan drugog.

Kako je potvrđeno u PU u Kikindi, vozač "audija" bio je podrvrgnut alko testu i kod njega nije registrovano prisustvo alkohola, te je uzrok nesreće neosvetljenost na putu i loša signalizacija.

Kako saznajemo, dečaci su oko 20 sati iz pravca Iđoša krenuli biciklima, nastradali M.P. je na kormanu vozio drugara, dok se treći dečak kretao pored njih, gurajući bicikl.