pad aviona Mig-21 kod Loznice
Tanjug
pad aviona Mig-21 kod Loznice

Tanjug

pad aviona Mig-21 kod Loznice, Foto: Tanjug

Sin stradalog pilota ne krije da ga tuga i bol razaraju otkako je saznao da je MIG 21 sa njegovim ocem pao u okolini Malog Zvornika.

"Pišem ovo, a ruka mi drhti od tuge i bola", napisao je student Vazduhoplovne akademije u Vršcu na Instagramu u pismu koje je naslovio kratko i jasno imenom svoga oca, a zatim latinskim citatom ukazao da je rešen da uspe uprkos činjenici da je mlad ostao bez tate.

"Per aspera ad astra", piše on, što u prevodu znači "preko trnja do zvezda", i nastavlja potresnu ispovest:

"Sine, trnovit je put do zvezda'. Tom rečenicom je sve počelo, njom ćemo i završiti. Izgleda da ipak nisi bio spreman na sve. Ceo život idealizuješ takav način života, ništa nisi činio bez plana. 'Budi spreman na sve'. Dva puta si ratovao za ovu državu i opet bi bez razmišljanja, s ponosom. Bio si ljudska veličina, gromada. Takvo srce ovaj svet još nije video", ističe naslednik pilota Krsnika.

Luka opisuje kako njihova mala porodica i prijatelji teško podnose bol, ali da se on ponaša onako kako bi major voleo da vidi svog jedinca.

"Gledam porodicu i ljude oko sebe, svi u suzama... Znam da ne voliš to. Ja se držim ćale, tako si me i učio".

Luka se priseća još očevih saveta.

"Dalje moram sam, ali obećavam, ništa me neće zaustaviti. Znaš li zašto ćale? - Jeste trnovit put do zvezda, ali ja ne stajem dok ne budem imao celu galaksiju. Počivaj u miru, preuzimam ja. Volim te", zaključio je sin stradalog pilota.

PROČITAJTE JOŠ