Čuvao je srpske biznismene, političare, folk pevačice Miru Škorić i Seku Aleksić, a sada je Predrag postao poznat širom sveta

S.DŽ.S. | vesti 2020-10-26 13:40:28 2020-10-26 13:40:28

Srpska asocijacija telohranitelja je sa kolegama iz celog sveta osnovala svetsku organizaciju World Intelligence Association (WIA) sa sedištem u Beogradu, dok je odlukom većine za prvog čoveka izabran Predrag Balcacanović, nosilac instruktorskog crnog pojasa bliskog borenja i samoodbrane, sa licencom za rad u više od 30 zemlja.

privatna arhiva

„Nije nam namera da pravimo virtuelna partnerstva niti da razmenjujemo sertifikate i priznanja, već da širimo strogo profesionalnu saradnju i da održimo visok nivo diskrecije i poverenja naših klijenata”, Predrag Balcacanović

Američki milijarder angažovao Balcacanovića po preporuci

Američki milijarder Toni Robins, koji je 2. septembra 2018. godine boravio u Beogradu u najvećoj tajnosti, poverio je svoju bezbednost Balcacanoviću, što je još jedan dokaz da srpski telohranitelji imaju svetski ugled. Robins je privatnim avionom doleteo na Aerodrom „Nikola Tesla”, a potom se sastao sa srpskim biznismenima jer je planirao da investira u Srbiji. Bio je u pratnji nekoliko saradnika kada je izašao na VIP izlaz beogradskog aerodroma, a ispred su ga čekali auto i naš bodigard Balcacanović, koga je angažovao po preporuci

Srbija i Beograd su proteklog meseca dobili priliku da budu sedište svetske organizacije za bezbednost, dok je Predrag Balcacanović posle 18 godina bavljenja ovim poslom u civilnom sektoru i 10 godina predsedavanja Srpskoj asocijaciji telohranitelja dobio čast da ponese titulu direktora. Zahvaljujući profesionalnoj reputaciji Srpske asocijacije telohranitelja, koja je godinama umrežavala visokoobučene ljude, kompanije i organizacije, Srbija je dobila još jedno priznanje. Predrag Balcacanović u izjavi za „Alo!” kaže da je nova organizacija objedinila usluge najvišeg standarda za VIP tržišta.

- Smatram da je ovo važno za Srbiju. Dogovorom da ovde bude glavno sedište partneri iz inostranstva su nam odali priznanje za našu stručnost, profesionalnost, kao i organizacione sposobnosti. World Intelligence Association će se baviti pratnjom osoba, VIP transportom, ali imamo i posebno odeljenje za zaštitu maloletnika. Kompanijama za telekomunikacije nudimo sistem zaštite od hakera, dok svim ostalim klijentima pružamo i detektivske usluge - kaže Balcacanović, koji osim praćenje slavnih ličnosti na crvenom tepihu živi tuđ život gotovo 24 sata. Posle povratka iz Bejruta, čuvao je srpske biznismene, političare i brojne pevače, među kojima su bili Goran Bregović, frontmen najpoznatije jugoslovenske rok grupa, kao i folk pevačice Mira Škorić, Seka Aleksić i druge, dok su mu Goran Stojićević Karamela i emisija „Balkanske prevare” doneli popularnost.

Balcacanović kaže da je osnivanje WIA za njega neka vrsta životnog priznanja.

- To što sam odabran za direktora ove svetske organizacije govori o poverenju kolega iz celog sveta koji su doneli tu odluku. Možemo da se pohvalimo dobrim profesionalnim kontaktima čak i sa kolegama iz zemalja trećeg sveta.

Imamo uspešnu saradnju na Bliskom istoku, u Africi, Indiji i drugim zemljama. Nije nam namera da pravimo virtuelna partnerstva niti da razmenjujemo sertifikate i priznanja, već da širimo strogo profesionalnu saradnju i da održimo visok nivo diskrecije i poverenja naših klijenata. Nadam se takođe i dobroj saradnji sa našim državnim ustanovama, koje bezrazložno zanemaruju značaj privatnog sektora bezbednosti - poručuje Balcacanović.

Pročitajte još:

 
Expand player
Pogledajte više