Jelena Marjanović sa ćerkicom Janom
Pod sjajem zvezda
Jelena Marjanović sa ćerkicom Janom

Pod sjajem zvezda

Jelena Marjanović sa ćerkicom Janom, Foto: Pod sjajem zvezda

Prema rečima našeg dobro obaveštenog izvora, nakon što je Janin otac Zoran uhapšen 15. septembra, Centar za socijalni rad odredio je privremenog staratelja maloletnom detetu, a obavljen je i razgovor sa nekoliko članova porodica Marjanović i Krsmanović za koje je Centar smatrao da su podobni da brinu o detetu.

- Radnici Centra za socijalni rad tražili su od Janinih rođaka da se izjasne o tome da li bi brinuli o njoj i svi su potvrdili da bi prihvatili brigu o detetu. Centar je kao potencijalne staratelje ispitao majku Teodore Krsmanović, sestre od strica ubijene Jelene, zatim Jeleninog strica iz Borče, Ljubicu, tetku ubijene pevačice, kao i Miloša Marjanovića, Zoranovog brata - objašnjava naš sagovornik i dodaje da je nakon tih razgovora odlučeno da privremeni staratelj male Jane bude jedan radnik Centra za socijalni rad, dok je Zoranovom bratu Milošu Jana poverena na čuvanje.

- Porodici Krsmanović se takva odluka nije svidela, jer smatraju da Miloš nije neko ko bi trebalo da vodi računa o detetu. Zbog toga je majka Teodore Krsmanović podnela žalbu i Ministarstvo je to koje će doneti konačnu odluku. Kako se radi o izuzetno osetljivoj stvari, zaposleni u Ministarstvu vrlo ozbiljno i pažljivo pristupaju tom slučaju i temeljno sagledavaju sve činjenice i okolnosti, ne bi li pronašli najbolje rešenje za dete, jer se ono nalazi u delikatnoj situaciji - kaže naš sagovornik.

Kako objašnjava izvor „Alo!”, Centar za socijalni rad je 10. oktobra oduzeo Zoranu Marjanoviću starateljstvo nad ćerkom Janom.

- Od tada je prošlo nešto manje od dva meseca, tako da treba očekivati da Ministarstvo uskoro donese konačnu odluku. Ne sme se zaboraviti da je interes deteta na prvom mestu, tako da se veruje da će ljudi iz Ministarstva doneti ispravnu odluku - ispričao je sagovornik i dodao:

Osumnjičeni: Zoran Marjanović

Oliver Bunić

Osumnjičeni: Zoran Marjanović, Foto: Oliver Bunić

- Jana je najpre ostala bez majke, a sada živi i bez oca, koji je uhapšen. Ona je zbog toga ostala bez roditeljskog staranja, pa je Centar za socijalni rad odlučio da joj dodeli privremenog staratelja i da je poveri na čuvanje stricu Milošu. Imajući u vidu da je ovo bilo privremeno rešenje i da postoji još potencijalnih starateljia, konačna odluka tek treba da usledi - ispričao je naš izvor i dodao da su radnici Centra za socijalni rad prilikom posete Marjanovića, nakon Zoranovog hapšenja, ustanovili da devojčica ni na koji način nije ugrožena i da je tamo bezbedna. To su potvrdili i izveštaji iz vrtića, razgovori sa rođacima, kao i pregledi male Jane.

Rešen slučaj?!

U istrazi koju Više tužilaštvo u Beogradu vodi protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog za teško ubistvo supruge Jelene, završena su i veštačenja materijalnih i bioloških tragova sa nasipa Crvenka u Borči, gde je 3. aprila 2016. godine nađeno telo Jelene Krsmanović Marjanović.

- Taj materijal je poslat u tužilaštvo i veruje se da su obezbeđeni čvrsti dokazi protiv Zorana. Na osnovu tih veštačenja i analiza može se reći da se Zoran dovodi u direktnu vezu sa ubistvom - ispričao je izvor.

 

Komentari (27)

juka

30.11.2017 06:51

A gde su ostale ubice?Podstrekači ovog zločina?Nije valjda da ce ovaj jedini u požarevac?!!!!!!!!!

Komplet ekipa

30.11.2017 13:53

@juka - Ne brini uskoro stizu i ostali saucesnici iz redova Marjanovica,kuma Verakina i drugi...

Sanja

30.11.2017 07:21

Za malu Janu bi bio ogroman sok da se preseli u drugi grad gde zive Teodorina majka ili tetka iz Krusevca. Jedino mozda resenje je da brigu preuzme stric iz Borce, tako bi devojcica ostala u poznatom okruzenju i isla bi u isti vrtic sa svojim drugarima. Jadno dete tako mala a vec ima tuznu sudbinu.

N.N.

30.11.2017 09:06

@Sanja - Veći šok bi joj bilo da je čuvaju saučesnici ubice. Saučesnik je svako ko prikriva saznanje o zločinu. A ovi su možda i bili pomagači.

Grad

30.11.2017 09:24

@Sanja - Dete nikako ostaviti u Borči! Zašto bi za dete od 6 godina bio šok drugi grad?! I naravno doneti presudu da se Marjanovićima zabranjuje prilazak detetu!

Helga

30.11.2017 09:26

@Sanja - Devojcici je potrebna ljubav i normalno okruzenje, a ne da odraste verujuci u vradzbine, crnu magiju, astrale... Bilo bi joj bolje i na Marsu, samo da je sklone odatle, gde njena majka nije bila voljena i tretirana kao ljudsko bice

Nina

30.11.2017 15:35

@Sanja - @Sanja Hahahahahahahahahaha.........Veliki šok bi bio da se preseli u drugi grad!!!!!!! Pa otkud ona zna da je to drugi grad??? A nije šok sve što je do sada preživela i da ostane u toj bolesnoj sredini!!!???? U šta će ona sutra da izraste i sa kakvim traumama od ovakvog početka života. Ovde u Srbiji 70% naroda ima bolesno mišljenje. Razum=0. Strava.KECYG

Sanja

30.11.2017 17:25

@Sanja - Mislila sam na Jeleninog strica iz Borce koji se bori za starateljstvo, jer to pise u tekstu a ne na Janinog strica Alimpija Gregora.

zoka zoka opetse javljas pod tudim imenom

30.11.2017 18:19

@Sanja - zlotvorka istasi kao i oni.sve vas treb pokrkat

GLUMICA

30.11.2017 07:52

Naravno da postoje dokazi o kojima se u javnosti ne prica s tim sto namenski neka inormacija,,iscuri,,jelena je zrtva porodicnog nasilja....i njenu cerku ne treba da odgajaju njene UBICE

Goran

30.11.2017 08:21

@GLUMICA - Glumice, ,,Jelena je žrtva porodičnoga nasilja’’ Na osnovu čega tvrdiš? Dok se ne dokaže suprotno Zoran je nevin! Mala Jana treba ostati u Porodici Marjanović i naj’bolje će joj biti sa stricem Milošem...

Sanja

30.11.2017 12:06

@GLUMICA - Glumica, Zoran jos uvijek nije optuzen za ubistvo a o osudjenosti za ubistvo da i ne pricamo. Jos uvijek neznamo da li ce bitioptuzen a ako bude onda je pitanje da li ce biti osudjen.

nada

30.11.2017 08:43

Milosu svakako ne treba ostaviti Janu za staratelja i ne coveku o kome su novine pisale da se bavio pedofilijom i jos mnogo sto-sta a i kod babe i dede je bolesna atmosfera !!!!!!!!!!!! Dete jeste da ima 6 godina i da ce sve ostaviti traga na njenu psihu ali uz veliku ljubav i paznju porodice Krsmanovic imace vece sanse da se izbori sa tim i nastavi srecnije detinjstvo koliko je to moguce !!!!!!!!!!!!! Socijalno ne sme da napravi gresku !!!!!!!!!!!!!

N.N.

30.11.2017 09:04

Kako može da čuva dete stric koji je sve vreme krio ubicu (nije prijavio Zorana)?? To je saučesnik. Niko ne misli kako će se Jana osećati za koju godinu, ili u pubertetu, pa i celoga života kada bude saznala da su je čuvali saučesnici ubice njene mame.

Sanja

30.11.2017 12:12

Porde toga sto je Zoran pritvoren, jos uvijek niko nije optuzen za tesko ubistvo. Ako Zoran bude optuzen pitanje je da li ce biti osudjen.

Pera

01.12.2017 11:26

@Sanja - Šanse da neće biti osuđen su promilske. Jedina dilema je da li će dobiti 40 god. ili par manje,ako bude sarađivao. Policija i tužilac sigurno ne bi uzeli vruć krompir u ruke,da nemaju čvrste dokaze.

Alimpije Gregor Sizeren

30.11.2017 13:18

"Pružaš mi ruku, tako bih je sa apetitom odsekao.." - rece Alimpije Gregor Sizeren u svojoj poemi. Potražite na internetu ovo ime pod kojim se krije Miloš Marjanovic da vidite kakve grozomorne pesme piše novi Janin staratelj u koga socijalna služba ima apsolutno poverenje . "Lorde, koliko ceš još ociju povaditi šestarom?" - rece Miloš u svojoj pesmi..." "U kuci od lave kao fetus u grcu...Kroz njegovo telo seciva proticu" Šta mislite o duhovnom, mentalnom i fizickom stanju ovog mladog coveka ?

ALIMPIJE

30.11.2017 13:32

Pogledajte na internetu blog Miloša Marjanovica Mrtvorodjence .On se na internetu potpisuje kao Alimpije Gregor Sizeren i poseduje bar dva bloga na kojima piše pesme, profil na mreži MySpace i kanal na Youtube.O ovome se nasiroko pisalo u novinama jos juna 2016.g. pa da se podsetimo i da razmislimo kako se ovakvom coveku daje na starateljstvo mala Jana.Pogledajte jer ove izopacenosti ne mogu da se prepricaju ukratko.O ovome bi trebala da se pozabavi psihijatrija,

Staratelj

30.11.2017 13:42

Setimo se bolesne prepiske izmedju Milosa koji se na društvenim mrežama predstavlja pod imenom Alimpije Gregor Sizeren Mike i devojcice od samo 14 godina koju nagovara da mu posalje njene gole fotografije.Takodje Janin staratelj u koga Centar za socijalni rad ima puno poverenje velica i najveceg monstruma Austrije silovatelja rodjene cerke.Milos je pored toga poznat kao i neshvaceni autor monstruozno bolesnih pesama koje prezentuje na internetu .

Katarina

30.11.2017 14:21

Pa da Centar zaista brine o "najboljem interesu deteta" ne bi je ostavio stricu goticaru u tridersetim.Drugo, da li on ima stalne prihode za izdrzavanje deteta? S obzirom da postoji velika mogucnost da je njen otac ubio majku, namece se da su ostali saucesnici. Kako to moze biti u "najboljem interesu deteta"??? I konacno, porodica koja se bavi madjijama, koji su manipulisali detetom od 10 godina da prica o astralnim svetovima pokazuje koliko su iscaseni. Njhov sin oslikava njihovu podobnost.

Pera

30.11.2017 19:38

@Katarina - Svaka čast za ovako dobar komentar. Pogađa suštinu,nemilosrdno!

Pera

30.11.2017 15:45

Apsolutno je nezdravo ostaviti dete u ovoj porodici. Oni su pokazali kakvi su!!!

Katarina

01.12.2017 11:57

@Pera - Pera, ovim komentarom ste vi pokazali kakvi ste. Za porodici u kojoj devojca zivi jos nista nije dokazano

milisav

30.11.2017 16:03

A kad ce ostala bratija da se privede?

Gaga

30.11.2017 16:14

Bravo policiji i Stefanovicu sto vec godinu i po dana ne moze da rese slucaj. Bravo. Brze Bolje Jace

Andja

30.11.2017 21:38

Dusa me boli za ovim detetom jer znam kako god odluci socijalna sluzba .. za dete nece biti dobro .. pored cinjenice da nije " zdravo" da odrasta u sredini u kojoj je sad , otrgnuti je iz te sredine u kojoj je ona od rodjenja je strasno .. a opet je jos strasnije da bude medju onima koji se sumnjice za ubistvo njene mame .. Od sveg srca joj je zelim da odrasta u normalnoj sa puno ljubavi porodici ..

A hrana za dušu ?!

01.12.2017 01:13

Jana je lepo obučena i doterana. Ali čime porodica hrani njenu dušu? Koje priče to detence sluša od svojih ukućana ?Kakav primer života njen stric može da joj ponudi? Pa on ni sam ne zna šta će sa sobom on nema svoj identitet. Još uvek živi sa roditeljima, nigde ne radi, roditelji ga izdržavaju. Od dosade i nerada ne zna šta će pa plaši narod na internetu svojim horor pesmama i slikama. Socijalna služba je debelo pogrešila u svojoj odluci. Nadam se da će je ispraviti dok ne bude prekasno.