Milojko Pantić izlazi iz policijske stanice
E-stock/Miloš Rafailović
Milojko Pantić izlazi iz policijske stanice

E-stock/Miloš Rafailović

Milojko Pantić izlazi iz policijske stanice, Foto: E-stock/Miloš Rafailović

O incidentu koji je preksinoć uveče oko 22.20 sati izazvao Milojko Pantić na Novom Beogradu juče je brujala domaća javnost. A kako i ne bi kada je Pantić napravio niz neverovatnih saobraćajnih prekršaja, što su zabeležile i nadzorne kamere koje pokrivaju ovu deonicu.

PROČITAJ JOŠ:

Najpre je na raskrsnici iz Ulice sajmiške, koja je regulisana saobraćajnim znakom "obavezno zaustavljanje - stop", izleteo velikom brzinom na prometnu ulicu, zanemarujući signalizaciju. Potom se sudario se džipom Interventne policijie.

Milojko Pantić izlazi iz policijske stanice

E-stock/Miloš Rafailović

Milojko Pantić izlazi iz policijske stanice, Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Međutim, Pantićevoj divljačkoj vožnji tu nije bio kraj. Nakon sudara izleteo je na Brankov most, preleteo preko pešačkog ostfrva, pa nastavio da vozi Brankovim mostom u suprotnom smeru, sve dok ga policija nije zasutavila i privela. Saobraćajni policajci utvrdili su alko-testom da je Pantić imao 1,73 promila alkohola u krvi, što se smatra veoma teškom alkoholisanošću.

Zbog toga će protiv njega biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, jer se po zakonu vožnja sa više od 1,6 do 2 promila alkohola kvalifikuje kao veoma teška alkoholisanost. Pantić bi mogao da dobije novčanu kaznu zaprećenu za ovo delo u iznosu od 100.000 do 120.000 dinara ili kaznu zatvora od najmanje 15 dana.

PREPORUČUJEMO:

Uz to, svojom divljačkom vožnjom Pantić je "zaradio" i 16 kaznenih poena. Zakon nalaže i zaštitnu meru zabrane upravljanja motornim vozilom od najmanje osam meseci. Ipak, još uvek nije poznato koje će se delo staviti komentatoru na teret.

Pantić: Jesam popio, ali nikoga nisam ubio

Pantić je tokom jučerašnjeg dana pušten sa trežnjenja iz PU za grad Beograd, i tom prilikom novinarima je rekao da je bio na svadbi.

- Bio sam na svadbi, malo sam popio i to je to, ništa se nije desilo. Nikoga nisam ubio, nikoga nisam zgazio - rekao je Pantić.