Ovca
Profimedia
Mrtva ovca

Youtube printscreen

Boban svoje ovce našao mrtve, Foto: Youtube printscreen

Kada je pre par dana otišao da zatvori svoje stado ovaca, Boban Nikolić (61) iz sela Veliki Izvor kod Zaječara umalo se nije šokirao! Umesto ovaca zatekao ga je jeziv prizor:

- Najpre sam spazio čopor velikih pasa koji su okružili i nervozno šetali oko dvorišta, a pobegli su kada sam naišao. Zatim sam ugledao jednu rastrgnutu ovcu u susednom dvorištu, pogledao sam svoje dvorište, nigde mojih ovaca! Požurio sam i ugledao jednu ubijenu u dvorištu, jednu jedva živu, jednu rastrgnutu... Ograda je bila provaljena. Onda sam pogledao u obor i video nekoliko uplašenih ovaca, a šest njih je nestalo bez traga! Pozvao sam komunalnu policiju, tražili smo nestale ovce džipom, ali bez uspeha. Sigurno su ih odvukli psi i pojeli. Sve ovce trebalo je da se ojagnje, šteta je sigurno oko 2.000 evra – kaže Boban.

On je svakodnevno ujutru puštao ovce u dvorište da pasu, a predveče ih zatvarao u obor. Njegova pojata gde je čuvao ovce udaljena je od sela oko kilometar, a samo 300 metra od Okružnog zatvora Zaječar.

- Eto, baš juče, u blizini pijace gde supruga i ja prodajemo svoje proizvode, me je napao čopor pasa i jedan me je ugrizao. Odneo sam lekarsko uverenje i svu dokumentaciju nadležnima – kaže Boban i pokazuje ujed.

Boban kaže da je komunalna policija fotorafisala ubijene ovce, napravila zapisnik, ali da ne zna hoće li mu šteta biti nadoknađena.

Pogledajte kako je sve izgledalo:

 

Komentari (3)

sundjer bob

05.10.2017 16:27

Slatke male kuce trebalo bi ih zastititi od ovakvih ovaca koje pasu gde ne smeju da pasu i tako narusavaju pseci posed a cobanina kazniti sto je odveo ovce gde su kuce...Drustva za zastitu zivotinja / citaj pasa/ odmah da reaguje i trazi izmenu zakona u Skupstini Srbije kako se ovakve scene ne bi ponovile i ugrozile zivotinje /pse/ od strane pobesnelih ovaca/ a neki put i krvolocnih koza/ u protivnom uvesti sankcije Srbiji i onemoguciti otvaranje preostalih poglavlja za EU.

Pera Detlic

05.10.2017 17:51

Nisu kuce krive sto su ih ljudi ostavili da se same brinu o sebi i one nesta moraju da jedu, bolje ovce nego ljude.

helena

05.10.2017 17:59

@Pera Detlic - za ovakve jrvolocne pse iskljucivi krivac covek.covek je 90 tih poceo paliti komsiju kucu silovati mu zenu kcerku majke zar ne?to pa nebi uradio nikada.ostavljeni na milost i nemilost i oni imaju dusu.pseca kletva prati i pratice sve narode bice nam drzave.pas nije razbucao zemlju zar ne?