SRBIJA U OČIMA STRANACA! Turisti sve više hrle u Srbiju! Na mapi putovanja su im ove srpske destinacije, a razlozi će fascinirati svakog našeg građanina!

U junu veći broj turista za 9,1 odsto na godišnjem nivou

Vrnjačka banja
Vrnjačka banja, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Broj turista koji su posetili Srbiju u junu povećan je za 9,1 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, saopštio je Republički zavod za statitiku. Ukupan broj noćenja turista, kako se navodi, veći je za sedam procenata.

ŽIVOTINJE RAZNOSILE TELA SRBA PO ULICAMA SKOPLJA Kamion KFORA greškom istovaren na parkingu, vreće sa ljudskim organima počele da ZAUDARAJU! Afera "medicinski otpad" isplivala na videlo!

U junu ove godine godine, u odnosu na jun 2018. godine, broj noćenja domaćih turista takođe je u porastu, za četiri procenta dok je broj noćenja stranih turista uvećan za 12,1 odsto. U Srbiji je za šest meseci zabeleženo 1.651.280 turista, od čega 358.529 u junu mesecu.

Statistika beleži da je u prvoj polovini godine broj domaćih turista iznosio 896.447 dok su 754.833 činili strani gosti. Kada je reč o broju noćenja, domaći gosti ostvarili su ukupno u prvoj polovini godine 4.539.009 noćenja, dok su stranci ostvarili 1.690.535 noćenja, saopštio je RZS.

Vrnjačka banja
Vrnjačka banja, Foto: Dejan Briza/Alo!

U junu je 184.145 stranaca posetilo našu zemlju i to najviše iz Austrije, Belgije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Grčke... Tradicionalno, Beograd, Novi Sad i banjska mesta u našoj zemlji bila su stecište najvećeg broja gostiju kako iz zemlje tako i inostranstva.

Strani turisti smatraju kako u Srbiji postoje nepregledne prirodne lepote, koje nisu dovoljno istražene i komercijalizovane i zato im predstavljaju izazov.

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi