taksisti
Alo.rs
taksisti

Alo.rs

taksisti, Foto: Alo.rs

Američka kompanija Uber ne dolazi u Srbiju, potvrđeno je za Telegraf Biznis i iz matične kompanije i našeg resornog ministarstva.

Spekulacije da kompanija Uber već nudi svoje usluge na tržištu Srbije koje su objavili neki mediji nisu tačne. Za Telegraf iz Ubera su rekli da trenutno nemaju planova za širenje poslovanja u našoj zemlji.

- Uber je trenutno dostupan u više od 700 gradova u 66 zemalja. Kontinuirano tražimo nove načine pomoću kojih korisnicima možemo ponuditi pristup novim oblicima mobilnosti. Međutim, trenutno nemamo planova za potencijalno širenje usluga na područje Srbije - rečeno je u izjavi te kompanije.

Spekulacije su naime krenule od toga da su taksisti proteklih dana dobili su poruke s pozivom da se priključe, navodno, aplikaciji Uber i prevoze putnike putem nje, što je izazvalo burne reakcije.

Međutim, odlaskom na sajt jasno piše da je dotična firma iz Birmingema, kao i da je sajt registrovan u Crnoj Gori.

Kada se pristupi aplikaciji, ona nije registrovana pod nazivom "Uber Srbija", i na sajtu se ni u jednom delu ne pominje reč "uber". A nigde nema ni prepoznatljivog loga kompanije Uber (koji je u jednom trenutku imao i drugačiju verziju). Sporna aplikacija postoji od 26. decembra, a trenutno sve liči na situaciju da je neko pokušao da korišćenjem imena poznate firme razvije posao pružanja nečeg poput taksi usluge.

Taksi udruženja su prijavila ovaj slučaj, i imaju približno sličan zaključan a to je da se radi o nekoj aplikaciji koja pokušava da nelegalno stupi na tržište.

Komentari (1)

eks

11.01.2020 09:30

Ne trebaju nam Amerikanci. Zašto nama uvek trebaju stranci ? Zar mi nismo sposobni da se sami organizujemo ?