OVO JE NAJSKUPLJA ULICA U BEOGRADU I GARAŽA U SRBIJI Stan "planuo" za neverovatnih 1,5 miliona evra

Najveći deo novca sa tražišta nekretnina, čak više od 50%, obrne se u Beogradu

Stan
Ulica, Foto: Printscreen/Google maps, Pixabay

U Srbiji su pandemija i ograničavanje poslovanja zbog nje u 2020. uticali na poslovne subjekte u većoj meri nego na cene poslovnog prostora.

Prema podacima RGZ, registrovano je 2.397 kupoprodaja poslovnih prostora, svega dva procenta manje u odnosu na 2019. godinu. Prometovani su lokali, kancelarije, poslovni prostori za koje nije utvrđena delatnosti skladišni i magacinski prostor.

Kada su u pitanju stanovi, najskuplji kvadrat stana u Srbiji u 2020. godini u novogradnji prometovan je na ekskluzivnoj lokaciji Beograd na vodi i koštao je 9.632 evra po metru kvadratnom, dok je najviša cena po kvadratu stana u starogradnji plaćena 4.452 evra za stan u opštini Stari Grad.

Na osnovu registrovanih ugovora u Registru cena nepokretnosti koji vodi Republički geodetski zavod, najskuplja garaža u Srbiji je na Kopaoniku.

Prestonica ostaje ubedljivo atraktivna za promet nekretnina, pa je i najskuplji stan ( ne računajući ovaj u Beogradu na vodi), prodat u rekordnom roku.

Tačnije, stan za koji je u 2020. godini izdvojeno najviše novca - 1.461.000 evra, površine je 431 m2 i nalazi se na teritoriji opštine Stari grad, u Ulici Strahinjića bana.

Interesantan podatak je da je sada kada je izgrađen najveći deo naselja "Beograda na vodi", to uticalo da u okolnim kvartovima poraste cena kvadrata: u Savamali i oko Palate pravde.

Do sada su titulu najskuplje ulice u Beogradu nosile Hercegovačka ulica, u opštini Savski venac.

Prosečna cena za ostale stanove u tom elitnom naselju za kvadrat iznosi 2.958 evra. Posle njega sledi Obilićev venac, pa Topličin.

Inače, najveći deo novca sa tražišta nekretnina, čak više od 50%, obrne se u Beogradu. Po prometu, nakon Beograda sledi Novi Sad, zatim Niš, Subotica, pa Kragujevac.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi