PREŠIŠALA BITKOIN Ova kriptovaluta je oborila rekord!

Dnevne transakcije za 3 milijarde dolara veće nego kod bitkoina

Kriptovalute, tokeni
Kriptovalute, tokeni, Foto: shutterstock

Kriptovaluta Ethereum premašila je vrednost od 1.428 dolara, čime je oborila svoj rekord iz 2018. godine. Rast ovog najvećeg altcoina usledio je upravo nakon pada njegove alternative Bitcoina, koji je beležio neverovatan rast krajem prošle i početkom ove godine, piše portal Startit.

Kako su poznavaoci tržišta prognozirali, upravo je rast najveće kriptovalute sa sobom povukao i veću vrednost onih manjih.

Povećano interesovanje za čitav sistem izgrađen oko Ethereuma uticao je i na rast njegove primarne valute. Prema nekim procenama, vrednost bi mogla da dostigne 1.600 dolara, pa čak i 2.600.

Na dnevnom nivou se ovom valutom vrše transakcije u vrednosti od 12 milijardi dolara, što je za tri milijarde više od Bitcoina.

Međutim, to što obavi 28 odsto više transakcija od Bitcoina, ne znači da bi u nekom trenutku mogao da postane komercijalnija valuta, piše Cointelegraph.

Stručnjaci Ethereum upoređuju s čuvenim avionom konkord, želeći da kažu kako ta valuta neće postati opšteprihvaćena, kao što to nije uspeo ni ovaj supersonični avion, a i razlozi su gotovo istovetni.

To što je koncept u osnovi dobar i što naizgled korisnicima pruža ono što su želeli, na kraju postaje neodrživo na širem planu, jer sopstvena složenost koncepta postaje previše opterećujuća za široku ekonomsku primenu.

Povezane vesti

 • Korisnik: Pera Detlic
  20/01/2021 - 11:52
  Ja poverovao da nema nista jace od bitcoinkupovinaprodaje kad ono pojavi se Ethereum.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi