UZMI RAČUN I POBEDI! Od danas ponovo možete slati račune, a čekaju vas vredne nagrade

Ministar finansija srbije Siniša Mali izjavio je danas da građani Srbije od danas mogu ponovo slati račune za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", a da će važiti oni računi koji su izdati od 1. aprila.

Uzmi račun i pobedi
Foto: Screenshot

Mali je rekao da će prvo kolo ovogodišnje nagradne igre biti od 15. maja do 25. juna, a da će drugo kolo biti u septembru ili oktobru. Istakao je da je ovogodišnji nagradni fond povećan i da se u igri za dobijanje nagrade nalazi 16 stanova i 60 automobila.

- Naplata poreza nam dobro ide. U prvoj polovini ovog meseca naplatili smo poreza za dve milijarde dinara više, ali novom nagradnom igrom želimo da nastavimo da podižemo svest o uzimanju računa i borbi protiv sive ekonomije - rekao je Mali za TV Pink.

Ministar je izneo podatak da su građani Srbije prošle godine poslali 11,5 miliona koverata, što je 115 miliona računa, a vrednost poreza od tih računa je bila 100 miliona evra. Ponovio je da uzimanje računa i naplata poreza znači i više novca u budžetu za nove puteve, škole, bolnice, vrtiće, veće plate i penzije.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi