Novac, pare, dinari
Shutterstock
Novac, pare, dinari

Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

* Više od 2.000 građana Jagodine primilo novčanu pomoć

* Novčana pomoć u iznosu od 3.000 (muškarci) i 4.000 (žene) deli se na teritoriji Jagodine

* Pravo na nju imaju najugroženiji građani Jagodine

Više od 2.000 građana sa teritorije Jagodine došlo je danas na redovan prijem kod predsednika gradske skupštine Dragana Markovića Palme. On je najavio da će iznos novca koji se dodeljuje građanima od sada biti povećan i za 50 odsto.

Trgovcima koji muljaju uskoro sleduje žestoka kazna! Ovo više neće smeti da rade građanima!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 30.07.2019. 16:17 Veća ovlašćenja za tržišne inspektore Prodavnica, pijaca, Foto: Alo!/ Rajko Ristić * Uvodi se prekršajni nalog * Tržišni inspektori će od naredne godine moći na licu mesta da naplate novčanu kaznu * Ukoliko plate odmah, biće oslobođeni polovine kazne Uvođenje prekršajnog naloga je dobro za budžet, ali ako trgovac krši prava potrošača, da li će to što će platiti upola cene biti za njega kazna ili investicija?

- Promenili smo kriterijum za dodelu novca na redovnim prijemima građana u Skupštini grada. Do sada je bilo 3.000 dinara za 'gospođu' i 2.000 dinara za 'gospodina', a od danas 4.000 dinara za 'gospođu', a 3.000 za 'gospodina' - rekao je Marković.

Pročitajte još:

Dodao je da ovako namerno govori zbog onih koji se rugaju kada Grad pomaže sugrađanima.

- Ajmo sada da uradimo anketu i pitamo da li bi neko ko ima petoro školske dece odbio da primi 20.000 dinara pred početak školske godine ili 15.000 za petoro onih koja ne idu u školu - predložio je Marković.

Dragan Marković Palma

Printscreen

Dragan Marković Palma, Foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, novac se dodeljuje na osnovu odluke Centra za socijalni rad i predloga mesnih zajednica koje su poslale Skupštini grada spisak porodica sa malim primanjima, onih sa više dece ili u kojima je neko bolestan.

Ministri Siniša Mali i Zoran Đorđević razgovarali o povećanju minimalne cene rada

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 06.08.2019. 11:52 Ministar finansija Siniša Mali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održali su danas konsultativni sastanak uoči početka pregovora sa predstavnicima sindikata i poslodavaca o povećanju minimalne cene rada.

- Odluka je da takvim porodicama dajemo 4.000 dinara po đaku i 3.000 dinara po detetu koje ne idu u školu, a starijim i bolesnim dajemo novac za lekove - izjavio je Marković i podsetio da lokalna samuprava na mesečnom nivou štedi između osam i 10 miliona dinara i da sve te pare idu građanima.

- Jagodina nema komunalnu policiju i to je ušteda na mesečnom nivou od skoro tri miliona dinara - rekao je on.

Turisti sve više hrle u Srbiju! Na mapi putovanja su im ove srpske destinacije, a razlozi će fascinirati svakog našeg građanina!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 31.07.2019. 17:48 - 31.07.2019. 17:56 U junu veći broj turista za 9,1 odsto na godišnjem nivou Vrnjačka banja, Foto: Tanjug/Rade Prelić Broj turista koji su posetili Srbiju u junu povećan je za 9,1 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, saopštio je Republički zavod za statitiku.

Podsetio je da svakoj porodici na teritoriji Jagodine mesečno ostaje od šest do 15 hiljada dinara od kada je uvedem besplatan prevoz, jer zaposleni članovi i dalje primaju putne troškove, a voze se besplatno.

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete

 

Komentari (2)

Marija

22.08.2019 22:38

Skoro isto tako vode brigu o siromasnim gradjanima i u drugim gradovima, Ugledali se na odgovornost g-dina Palme ,

Šofer

23.08.2019 06:56

Svaka čast za gospodina Palmu tako se brine o gradjanima kamo sreće da se i ostali političari ugledaju na njega.