ZA 100 EVRA SE PRIJAVILO 4.325.500 GRAĐANA Evo kada će svima novac biti uplaćen

Pomoć će primiti ukupno oko 6.200.000 ljudi

Prijavljeni za novčanu pomoć
Prijavljeni za novčanu pomoć, Foto: Instagram

Na svom Instagram profilu, ministar finansija Siniša Mali napisao je da je ovo konačan broj prijavljenih građana zaključno sa jučerašnjim danom. Kada se uzmu u obzir i primaoci penzija i korisnici novčane socijalne pomoći, kojih je oko 1,9 miliona, dolazimo do skoro 6,2 miliona građana koji su dobili jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra.

- To najbolje govori o opravdanosti ove mere, ali i pokazuje građanima da ispunjavamo ono što obećamo. U ponedeljak će biti isplaćeni građani koji su se juče prijavili, a nakon tog dana biće rešavane i preostale reklamacije, kojih je veoma malo, ali koje su važne kako bi svi građani koji imaju pravo, ovu novčanu pomoć i dobili - napisao je Siniša Mali.

Do ponoći, kada je istekao rok za prijavu za pomoć od sto evra, prijavilo 4.325.500 građana, izjavila je danas savetnica ministra finansija Ana Jović, dodajući da će pomoć primiti ukupno oko 6.200.000 ljudi.

Ona je u gostujući u Jutarnjem programu RTS objasnila da, ako se broju građana koji su se prijavili za pomoć od 100 evra doda broj penzionera i korisnika novčane socijalne pomoći koji su automatski bili prijavljeni, ukupan broj građana koji će dobiti pomoć iznosi oko 6.200.000.

Jović je rekla da je najveći broj ljudi koji su se prijavili, oko 6 miliona, već je primio novac, a da će preostali biti isplaćeni u ponedeljak, 8. juna.

Dodala je da će onima koji su podneli reklamacije koje se još rešavaju, isplata biti moguća i posle ponedeljka. Jović je navela da rok za prijavu neće biti produžen.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi