TEŽAK UDARAC Popularna aviokompanija otpustila sve radnike, zatvorila sve kancelarije i trajno se povlači iz Hrvatske

Najveći južnokorejski avioprevoznik "Korean Air" dugoročno se povlači s hrvatskog tržišta, javlja portal Croatian aviation. Kompanija je zatvorila prodaju na liniji Seul - Zagreb - Seul za 2021. godinu.

aerodrom avion avioni sletanje
Foto: Tanjug/AP

Kompanija je 1. septembra 2018. godine pokrenula redovnu liniju između Seula i Zagreba s tri leta sedmično; utorkom, četvrtkom i subotom avionima tipa A330-200, koji u floti ovog prevoznika imaju kapacitet od 218 putnika. U prva dva meseca linija Seul - Zagreb bila je jedna od top tri linije u cijeloj mreži "Korean Aira".

Linija je u zimskom redu letenja 2018/2019. godine saobraćaja u povratku preko Zuricha (Seul - Zagreb - Zurich - Seul), a u proleće 2019. godine (s krajem marta) linija je ponovno bila direktna, saobraćala je tri puta sedmično, dok je u septembru uveden i četvrti let sedmično, svakog petka.

Karte na direktnoj liniji bilo je moguće kupiti za letove od marta 2020. godine, ali zbog uticaja pandemije kompanija je sve letove prema Zagrebu za ovu godinu otkazala, otpustila radnike u Hrvatskoj te zatvorila svoju kancelariju na aerodromu u Zagrebu.

Gotovo do jučer u prodaji su bili letovi na ovoj liniji za leto 2021. godine, ali su oni sada nedostupni za booking pa je očigledno da se "Korean Air" sedeće godine neće vratiti u Zagreb, piše Croatian Aviation.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi