zgrada, stan
Alo.rs/V.Đ.
zgrada, stanFoto: Alo.rs/V.Đ.

Alo.rs/V.Đ.

Kaća Lazarević, vlasnica agencije za nekretnine naglasila je da velike multinacionalne kompanije i banke još mogu da dopuste sebi luksuz da skupo plaćaju poslovni prostor, dok ulični lokali “zvrje” prazni ili se iz njih iseljavaju zakupci u potrazi za jeftinijim.

- Cene poslovnog prostora u luksuznim tržnim centrima ne padaju, dok za manje prostore padaju, ali ima investitora koji i sada hoće da ulože novac u kupovinu lokala i izdaju ih za usluge brze hrane - rekla je Lazarevićeva i dodala da je velika potražnja poslovnog prostora za kockarnice i da, ako je dobra lokacija, potencijalni zakupci “ne pitaju za cenu”.

- Uskoro će Beograd biti prepun apoteka, laboratorija i kockarnica - navela je ona

Cene stanova u novogradnji, prema njenim rečima ne padaju, čak se lakše prodaju skuplji i luksuzni stanovi.

Na početku epidemije kada se radilo skraćeno došlo je, kako je rekla “do začepljenja u katastru pa je promet na tržištu nekretnina stao, a od juna je kao kad ispadne čep”.

- Nedavno smo na Vračaru lakše prodali stanove čiji je kvadrat 3.600 evra nego one od 3.000 evra. Kvadrat na Ledinama je 1.300 evra, a mnogo se gradi na Lekinom brdu i kvadrat je od 1.850 evra do 2.250 – ističe ona i napominje da su naročito traženi stanovi sa garažama i da je teško prodati stan na Vračaru u starogradnji ako nema garažno mesto.

Garaže se, prema njenim rečima, prodaju zavisno od lokacije po 15.000 do 30.000 evra, a nedavno je jedna garaža prodata za 50.000 evra.

Pročitajte još: