Kosovo
printscreen
Kosovo

printscreen

Kosovo, Foto: printscreen
Albanci

EPA

Albanci, Foto: EPA

"Na Kosovu nemaju stabilne institucije, niti potencijala da iznedre nešto osim konflikta i eventualnog rata. Tamo vladaju mafija i ostaci terirističke OVK, kao udružene zločinačke organizacije. Vidimo da su gotovo svi političari sa najviših funkcija pod teškim optužbama za najteže zločine. To su ljudi koji su bili doskorašnji partneri Zapada. Međutim vidimo da vizija nove "države Kosovo" ne funkcioniše, vidimo da je to neuspeli projekat Zapada i što pre ga se odreknu, veća je šansa da zadržimo mir i stabilnost u regionu", dodaje Miletić.

"Praksa govori da su Albanci do sada nalazili način da se izvuku, ali mislim da je ovoga puta drugačiji odnos Zapada prema tim procesima. Teško je da će ovoga puta svi optuženi uspeti da se izvuku. Gajim nadu da je pravda spora, ali dostižna", ocenio je Miletić za Kosovo Onlajn.

Komentari (3)

паун 54

06.12.2020 14:33

ЧЕКАЈУ ДА ИМ ЗАПАДНИ МЕНТОРИ ОДРЕДЕ СУДБИНУ

Čika Crni

06.12.2020 14:38

Hiljadu godina su na ovim prostorima i nikada nisu imali nikakvu državu dok im je austrijanci nisu napravili. Nemaju oni nikakvu državotvornost, istorijski gledano, mnogo kasne za svima u ovom delu sveta. Jednostavno nemaju kapaciteta za tako nešto. Takvoj tvorevini bi dugo, dugo godina trebao "prinudni upravnik" da ne kažem staratelj.

арса

07.12.2020 11:23

@Čika Crni - Да се то односи на ''државу Албанију'' могао бих да подржим.Проблем је што се то изречено односи на Косово који је саставни део Србије и никада неће бити некаква независна држава ни са принидним управитељем нити неким старатељем.Освојили су српску покрајини деценијама чинећи злочине и етничко чишћење српског народа од турског времена а нарочити у време Тита, да би НАТО задао завршни ударац који је деценијама спреман.На жалост отето силом мора силом да се врати.