Posle 100 evra i isplate 5 minimalaca, stiže nova pomoć od države

Uplata novoosnovanim preduzećima.

Novac, isplata, šalter
Novac, isplata, šalter, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Država je na vreme napravila sveobuhvatne mere podrške zbog korona virusa i posle isplate 100 evra svim punoletnim građanima, mogućnosti da se stopiraju krediti i isplate pet minimalaca, kao podrška privredi, 21. septembra biće isplaćene još dve minimalne zarade za novoosnovana preduzeća, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

Da li ste uzeli pomoć od 100 evra od države?

Ukupan broj glasova: 2559

 • Da: 88% (2255)
 • Ne: 7% (187)
 • Jesam, ali samo poklonio/la taj novac: 5% (117)

On je istakao da će se ovog meseca ili u oktobru ići na rebalans budžeta, kada će se videti da li polako izlazimo iz krize.

"Pratimo šta se dešava. Septembra ili oktobra ići ćemo sa rebalansom budžeta, imamo i budžete za 2021. godinu, da vidimo kakvi će nam biti prihodi, odnosno prilivi. U septembru i oktobru bićemo svi mnogo pametniji. Tada ćemo videti da li polako izlazimo iz krize", rekao je Mali za RTS upitan da li će biti novih mera podrške.

Ministar je napomenuo da je Vlada na vreme reagovala sa merama vrednim 5,8 milijardi evra za sprečavanje negativnih ekonomskih posledica korona virusa, što je 12,5 odsto našeg BDP-a.

"Na vreme smo napravili mere, u pravom obimu, sveobuhvatne. Uspostavili smo poverenje između privrede i Vlade, jer smo uradili sve na vreme, kazao je Mali. 

Povezane vesti

 • Korisnik: micko
  17/09/2020 - 15:57
  samo velikim gazdama pune dzepove, radnici opet bez kinte. sta da nije tih para kako bi platili radnike? bar da su bodelili bilo bi dobro svima.
 • Korisnik: Ruma
  17/09/2020 - 11:31
  Trenutno ali ne samo trenutno vec i vise godina (2 god.) nezaposlenima ne treba nista.Oni zive od roditeljske penzije i mole Boga d'à im oni sto douze pozive,bez obzira na fakultet i master studije.Ovi sa kupljenim diplomama imaju prednost i jos poneki d'à Ih ne nabrajam.To u Srbiji nikog ne ineresuje vazno je kako kazu d'à ima samo 7% nezaposlenih.
 • Korisnik: Nikola
  17/09/2020 - 09:50
  A trenutno nezaposlenima verovatno ne treba nista
  • Jovan @Nikola
   17/09/2020 - 13:15
   Poštovani Nikola trbaju pare svima i ja sam ne zaposlen ali ima posla nanjivi svaki dan zaradim dnevicu i ok ko hoće da radi ima psla ali kući sedeti i čekati to nema nigde !
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi