Infektivna klinika
Alo.rs/ Marko Metlaš
Infektivna klinika

Alo.rs/ Marko Metlaš

Infektivna klinika, Foto: Alo.rs/ Marko Metlaš

Ona je precizirala da u požarevačkoj bolnici trenutno ima 19 pozitivnih kovid pacijenata i dodala da je jutros u bolnicu stiglo i pet pacijenata iz Beograda.

Navodi da su ti pacijenti uglavnom sa lakšom kliničkom slikom.

Tokom vikenda u Petrovcu na Mlavi zabeleženo je još troje obolelih od kovida-19, ukupno 16, dok je u Smederevskoj Palanci potvrđena infekcija kod još jednog zdravstvenog radnika, pa ukupno u tom gradu ima 135 obolelih, kaže Jovanović.

Povezane teme:

Dodala je da je u smederevskoj bolnici trenutno hospitalizovano sedam obolelih i da oni imaju blaže respiratorne tegobe, a prema njenim rečima ukupan broj zaraženih od početka epidemije u tom gradu je 254.

Jovanović je istakla da je kovid pozitivna beba stara 16 dana, zajedno sa zaraženom mamom, prebačena na lečenje u Beograd.

- Beba je imala temperaturu jedan dan, ali je njeno opšte stanje dobro. I majka, stara 22 godine, takođe se dobro oseća - kaže dr Nenad Đorđević, direktor ZC "Sveti Luka" u Smederevu.

U opštini Veliko Gradište od početka epidemije ima osam pozitivnih na kovid-19, u Golubcu jedan, u Žabarima dvoje, Žagubici četvoro, u Malom Crniću ukupno dva potvrđena, u Požarevcu 172, dok je u Velikoj Plani potvrđen ukupno 61 pozitivan, navela je direktorka Zavoda.

Pročitajte još: