Vučić u Obrenovcu
Tanjug/Zoran Žestić 15. 03
Vučić u Obrenovcu

Tanjug/Zoran Žestić 15. 03

Vučić u Obrenovcu, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U obilasku saniranog nasipa, koji sprečava da se potok Čikovac izlije, su i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar obrane Zoran Đorđević i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Potok Čikovac, koji se uliva u Savu, 2014. godine probio je nasip i poplavio taj deo Obrenovca.

Vučić je danas najavio da će sledeće nedelje početi raspodela sveobuhvatne pomoći za poplavljena područja u zemlji, koja će biti veća nego u poplavama 2014. godine.

"Do kraja nedelje komisije rade procenu štete, a već sledeće nedelje kreće sveobuhvatna pomoć, koja će biti veća, jer su štete manje nego 2014 godine", rekao je Vučić.

On je naveo da je u prethodne dve godine izgradjeno 29 brana na vodotokovima, dok je u prethodnih 25 godina ukupno bilo samo 19 i najavio da će vlada nastaviti da gradi brane.

Premijer je kazao da je tokom vanredne sitaucije angažovano 978 pripadnika policije i vojske, kao i da je u pripravnosti bilo još ih 1.700.

"Imaćete još veću sigurnost, znaćete da vaša deca mogu da dočekaju bolju budućnost u Obrenovcu", poručio je Vučić okupljenima.

On je pokazao i kartu Srbije na kojoj je obeleženo 304 objekta u koja je posle poplava 2014. godine uložen novac.

Radovi na sanaciji oštećenja u slivu reka Kolubare i Save na teritoriji gradske opštine Obrenovac finansirala je Vlada Srbije, a izvelo JVP Beograd vode.

Vučić je zahvalio svima na uloženoj energiji i "ljubavi, požrtvovanosti i posvećenosti koju su pokazali prema Srbiji".

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naveo je da će predložiti ukidanje vanredne situacije koja je proglašena 10. marta u Srbiji, a za 13 časova zakazana je sednica Republičkog štaba za vanredne situacije.