Pekara Roma, Borča
Facebook printscreen
Pekara Roma, Borča

Facebook printscreen

Pekara Roma, Borča, Foto: Facebook printscreen

Iako je protest prošao mirno i bez incidenata, dok su vlasnici pekare navodno bili u stanu iznad, na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj se vidi unutrašnjost ove pekare i svinjska glava na poslužavniku na kom se inače serviraju peciva.

Iako organizatori protesta veruju da su na ovaj način poslali simboličnu poruku vlasnicima pekare, jer je u islamskoj veroispovesti svinjetina zabranjena, mnogi koji su videli ovu sliku pomislili su da je ovo ipak previše i da bi bilo efektnije da se protest završio patriotskim pesmama, kako je i počeo.

Albanac

Printskrin

Albanac, Foto: Printskrin

- Definitivno pogrešan način da se pokaže nezadovoljstvo prema dotičnim vlasnicima pekare. Jednostavno ne treba kupovati ništa u njihovoj pekari i tako im staviti do znanja šta se misli o njima. Ovako im dajemo alibi da se ponašamo kao varvari - napisao je jedan od korisnika Fejsbuka.

Ovakav komentar nije bio retkost, bilo ih je još sličnih.

- Što se tiče svinjske glave: postoji jedan mali, ponosni narod koji čuva srpsko Kosovo i Metohiju, islamske su veroispovesti i zovu se Goranci. Pa maloumne "šale" sa svinjskom glavom negde drugde - stoji u drugom komentaru.

 

Komentari (2)

Despot

27.04.2019 17:25

Glupost.

zika

29.04.2019 14:35

Nasa primitivnost na delu. Svinjski potez, pa valjda zato svinjska glava.