PLEMENIT GEST Vladika niški vraća veru u Crkvu! Evo i zašto!

Vladika niški Arsenije nastavio je sa praksom koju je ustanovio, da bar jednom mesečno posećuje opštinu Medveđa noseći pomoć porodicama sa više dece koje žive u najudaljenijim seoskim domaćinstvima ove siromašne opštine na jugu Srbije.

Vladika Arsenije
Vladika Arsenije , Foto: Alo!

U pratnji Vladike bio je i prezviter Vladimir Marković, sekretar Verskog dobrotvornog starateljstva Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke koje je sa blagoslovom Patrijarha srpskog Irineja obezbedilo vrednu humanitarnu pomoć u vidu hrane, odeće, sredstava za higijenu i školskog pribora.

 

Episkop niški Arsenije najpre je posetio OŠ „Vladimir Kovačević“ u selu Lece i tom u prilikom učenicima uručio školski pribor, a zatim posetio devetočlanu porodicu Lepović kojoj je uručio vrednu pomoć.

Vladika Arsenije
Vladika Arsenije, Foto: Alo!

Vladika je potom posetio i selo Gazdare gde je obišao radove na hramu Svetog Pantelejmona i uručio pomoć osmočlanoj porodici Milanović. Pomoć je uručena i devetočlanoj porodici Nešković, desetočlanoj porodici Andrejević, šestočlanoj porodici Milenković, četvoročlanoj porodici Ristić i jedanaestočlanoj porodici Milić iz Medveđe.

 

Vladika Arsenije je zatim posetio porodicu Zorana Dimitrijevića u selu Maćedonce koja ima petoro dece. Posebna pažnja posvećena je porodici Milene Perović, samohrane majke šestoro dece, koja je pre nekoliko dana bez osnova bila uhapšena od strane tzv. kosovske policije.


Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi