Violentina Tomić Ašković
FB
Violentina Tomić Ašković

FB

Violentina Tomić Ašković, Foto: FB

Pripremnim ročištem, juče je u Višem sudu u Kraljevu počelo suđenje, što je prvi slučaj ovakve vrste u istoriji srpskog pravosuđa!

Violentina kaže da veruje da će dokazima uspeti da ubedi i sud da joj Verica nije majka, što će biti značajan korak u razotkrivanju afere nestalih beba, koja godinama trese Srbiju.

Nepostojeća žena

- Otkad znam sa sebe, znam da mi Verica Ašković nije prava majka. Do prvog valjanog dokaza došla sam tek kad sam napunila 18 godina. Jednostavno, rasla sam uz ženu koja me nije volela. Konstantno sam u njenoj kući bila zlostavijana, tučena, omalovažavana i ponižavana. Gledala sam kakav odnos imaju druge majke prema svojoj deci i već pre polaska u školu uvidela sam da u njenom i mom odnosu mnoge stvari ne štimaju. Sa druge strane, prema mom tri godine mlađem bratu, koji jeste njen biološki sin, i te kako je bio vidljiv taj majčinski instinkt. Kako sam rasla, situacija između mene i nje postajala je sve nepodnošljivija i bilo mi je jasno da me ne gleda kao ćerku - priča Violentina.

Navodi da je jednom dok je smišljala plan kako da se dodvori majci i bude joj dobra ćerka, negde pred punoletstvo, prvi put u novinama naletela na priču o jednoj porodici koja je sumnjala da je beba ukgadena u porodilištu i preprodana.

- Tada sam prvi put pitala majku da li me je ona rodila. Nastao je pakao, histerija - priča ona.

Kaže da je tada ročela da traga od ustanove do ustanove da je "svašta našla", ali da sada zbog sudskog postupka u toku nećce da otkriva više detalja.

- Ja od mojih roditelja, posebno sada zvanično majke, jedino tražim da uradimo DNK analizu. Godinama to odbija, pljuje me, omalovažava, proglašava ludom. Sigurna sam da me je otela na kvarno od neke žene kojoj su rekli da sam umrla na rođenju i zato sam rešila, ako neće milom da uradi DNK, da je sud na to natera. Samo tako može da se reši ova agonija, u kojoj sam otkad znam za sebe - poručila je Violentina.

KOMISIJA ZA NESTALE BEBE: VELIKI KOROK

Radiša Pavlović, član Vladine komisije za nestale bebe, kome se Violentina obratila za pomoć, juče je pokušao da prisustvuje ročištu u Višem sudu u Kraljevu, ali sudska straža ga je omela u tome.

- Violentina iz straha za sopstvenu bezbednost nije htela da dođe na ročiste, poslala je advokata, ali je i mene zamolila da dođem kao podrška.

Međutim, nisu me pustili da uđem. Bilo kako bilo, ovakav istup Violentine je velika stvar za Srbiju, a naročito za roditelje kojima su bebe od sedamdesetih naovamo otimane i prodavane, a njima pričano da su im deca po rođenju umrla.

Ukoliko ova žena dokaže da je žrtva trgovine bebama, biće ovo značajan korak da ovu kriminalnu organizaciju razotkrijemo- kaže Radiša.

Pročitajte još:

 

Komentari (2)

krv nije voda

23.10.2020 21:23

psi imaju rodoslov aljudi ne. Po rodjenju treba da stoji u krstenici i broj testa . Pomeni je velik greh kriti od dece ko im je roditelj ma kakav da je.

Viki

24.10.2020 02:23

Pa kad je vec pljuje neka uzme pljuvacku i posalje na analizu. U njoj se nalazi DNK. Zena nije dovoljno upucena. Ne mora ona ni silom ni dobrovoljno da pristane na testiranje.