NEOBIČNA KONFERENCIJA KRIZNOG ŠTABA Epidemiološka situacija povoljnija, ali je Predrag Kon ipak bio ozlojeđen

Na današnjoj konferenciji za medije medicinskog dela Kriznog štaba za suzbijanje posledica kovida javnosti su se obratili Predrag Kon i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković

Na početku konferencije doktor Zoran Gojković saopštio je podatke o broju zaraženih i preminulih pacijenata od korona virusa.

Nakon saopštenja epidemioloških podataka obratio se Predrag Kon koji je postojeće stanje ocenio kao poboljšano, ali ipak nesigurno kako bismo se potpuno opustili.

- Još uvek može da dođe do povećanja broja zaraženih ukoliko se ne čuvamo i ne poštujemo predviđenje mere. To je još uvek jedna stagnacija. U jednoj situaciji kada mi imamo vakcinu i očekujemo je da stigne, to je situacija koja treba da nas drži da izdržimo ovaj period. Dakle, izašli smo iz ove vanredne situacije - rekao je Kon.

Zoran Gojković je takođe izjavio da broj zaraženih staginira i da deo bolnica počinje da radu u "ne-kovid režimu". Naročito je istaknuo da je važno što kraćem periodu osposobiti ortopedske bolnice. Gojković se složio sa izjavom Predraga Kona da je epidemiološka situacija nesigurna i da ne treba da se opuštamo u pogledu poštovanja mera.

VAKCINE

Zoran Gojković je tokom svog obraćanja najavio i dolazak kineske vakcine u Srbiju o čemu detaljnije možete pročitait OVDE.

Odgovarajući na pitanja novinara o dozvolama za različite proizvođače vakcina, Gojković je rekao je "Fajzer" dobio trajnu dozvolu, ruska "Sputnjik V" ima privremenu i u postupku je za dobijanje trajne dozvole, dok kineska vakcina čeka dobijanje privremene dozvole. Takođe, naglasio je da Agencija za lekove proverava svaku seriju vakcina koja se uvozi u Srbiju jer je cilj da se građani vakcinišu sredstvima iz iste serije i podvukao da što se tiče kineske vakcine, ona se mnogo lakše daje jer ne zahteva čuvanje na veoma niskim temperaturama i lako se skladišti.

PCR TESTOVI I MASKE

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da što se tiče obaveznih PCR testova za našu zemlju to predstavlja političko, a ne epidemiološko pitanje.

- To je deo međunarodnih odnosa i ugovora - rekao je Kon.

Novinarka Alo Ivana Trkulja postavila je pitanje Predragu Konu o tome koliko ljudi treba da se vakciniše kako bi smo prestali da nosimo maske. 

Šta je odgovoro Predrag Kon možete detaljno pročitait OVDE.

Pri kraju obraćanja javnosti, konferencija je otišla u sasvim neočekivanom pravcu kada je Predrag Kon odgovarajući na medijske provokacije koje su intenzivirane poslednjih dana, postao nervozan i počeo da lupa po stolu

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi