Aerodrom, Vojska Srbije
Tanjug/ Zoran Žestić
Aerodrom, Vojska Srbije

Tanjug/ Zoran Žestić

Aerodrom, Vojska Srbije, Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Potpuno novi zakon o vojsci, koji bi trebalo da bude napisan ove godine, podrazumevaće promenu strukture organizacije Vojske Srbije, usvajanje važnih strategija, uvođenje novih bataljona, ali i promene naziva jedinica, saznaje se.

Izvor navodi da je u planu formiranje novih jedinica, a da je izvesno formiranje bataljona u Loznici.

"Postoje i nagoveštaji da će jedinicam a biti vraćeni patriotski nazivi iz starih vremena srpske vojske, pa bismo tako po tradiciji iz Prvog svetskog rata dobili Drinsku i Dunavsku jedinicu", kaže izvor.

On dodaje da je prva stvar u reorganizaciji već učinjena kada je rasformirana Specijallna brigada, od koje će biti formirane dve brigade.

Aerodrom, Vojska Srbije

Tanjug/ Zoran Žestić

Aerodrom, Vojska Srbije, Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Izvor navodi i da je vrlo verovatno da će vojska dobiti nove uniforme, koje će imati istaknuta patriotska obeležja, zastavu Srbije i natpis "Za slobodu i čast otadžbine" u punoj vidljivosti.

Na uniformama će biti prišivene vrpce odlikovanja i znački za primerne vojnike, najbolje strelce i ostala vojnička priznanja, otkriva izvor.

Podsetimo se da je ministar odbrane Aleksandar Vulin krajem prošle godine ocenio da bi zakon o vojsci trebalo da se "napiše ponovo, od prvog do poslednjeg člana", navodeći da se usvajanjem važnih strategijskih dokumenata konačno stiču uslovi "da znamo u kom pravcu treba da vodimo vojsku, pa i kako ona treba da izgleda".

Komentari (2)

Gordana

04.01.2020 10:55

Zasto su oznake za cinove jedva vidljivi ponovo im dajte vidljive zute boje

xxx

04.01.2020 11:20

E kad je Vulin rekao onda...