PADATE TEHNIČKI AKO NEMATE OVO Uskoro će svi automobili u Srbiji morati da imaju jednu stvar! Građani u panici zbog novih propisa!

Vozila na srpskim putevima od 2021. godine moraće da imaju katalizatore, piše Energetski portal.

Autoput
Autoput, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

* Građani Srbije moraće da imaju katalizatore u automobilima

* Bez toga nećete moći da prođete tehnički pregled

* Razlog leži u propisanim ekološkim normama o sastavu izduvnih gasova koje vozila moraju zadovoljavati

Tehnički pregled vozila od leta 2021. godine, objašnjavaju, obavezaće građane Srbije da imaju katalizatore u automobilima i navode da su katalizatori neizbežan deo izduvnog sistema svakog novog vozila u poslednjih desetak godina.

Razlog leži u propisanim ekološkim normama o sastavu izduvnih gasova koje vozila moraju zadovoljavati.

NAJSTARIJI LESKOVČANIN PROSLAVIO 101. ROĐENDAN Čika Aca " Jorgandžija" otkrio tajni recept kako doživeti stotu! Šta treba jesti i piti da čovek bude zdrav!

Katalizatori uklanjaju prisustvo vode, ugljen diokosida (CO2), ugljen monoksida (CO - otrovan gas bez boje i mirisa), kao i nesagorelih ugljovodonika, koji doprinose stvaranju smoga, takođe, uklanjaju i okside azota koji su aktivni pri nastajanju kiselih kiša.

Svi DETALJI velike policijske akcije: OVAJ SRPSKI POLITIČAR je uhvaćen na jahti sa OZLOGLAŠENIM KRIMINALCEM!

AUTOR: Ekipa Alo! DATUM I VREME: 13.08.2019. 10:14 Ekskluzivno Foto: Alo!/Rajko Ristić * Sergej Trifunović, predsednik opozicionog PSG, upravljao plovilom bez potrebnih dozvola * Tokom glisiranja na beogradskim rekama ugrozio bezbednost ostalih učesnika rečnog saobraćaja * Tokom policijske akcije na beogradskim rekama, uhvaćen sa licem koje je osuđeno za ubistvo, a dovodi se u vezu sa još nekoliko teških kriminalnih dela Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović 11.

Upotreba katalizatora je, ističu, najefektivnija metoda uklanjanja štetnih gasova, a njihova efektivnost iznosi oko 90 odsto.

POSLE PAKLENIH VRUĆINA... RHMZ izdao upozorenje, lekari još ozbiljniji: Očekujemo pozive! Ono što sledi nije dobro

U maju 2020. stupa na snagu odredba po kojoj će se prekoračenje dozvoljene količine izduvnih gasova sankcionisati, a njena primena počinje 5. jula 2021. godine.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Nik
  14/08/2019 - 18:57
  Najzad, da nestanu sa puteva automobili tipa golf 2....
 • Korisnik: MIODRAG
  14/08/2019 - 15:00
  Katalizatore je trebalo davno uvesti u upotrebu u Srbiji. Svako ko je mogao da kupi krš od auta, mogao je i da zagađuje vazduh do mile volje i da ga to ništa ne košta!
 • Korisnik: Vladeta
  14/08/2019 - 10:23
  A kako mislite da katalizator uklanja vodu ( a što bi je i uklanjao?) i CO2? Katalizator na visokim temperaturama sagoreva ono što može sagoreti, a vodu i CO2 ne verujem!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi