Ivan Miljković
Društvene mreže

 

Ivan Miljković
Ivan Miljković, Foto: Društvene mreže

U ispovesti za “Alo!”, dok u ruci drži “bezbroj” dokumenata koji potpuno idu u prilog njegovom uverenju, kaže da iako tužilaštvo, policija i država za njegov vapaj, bol i patnju nemaju sluha, niti zakonski pokušavaju da mu pomognu, on nikada neće odustati od namere da celom svetu dokaže da mu je brat ukraden.

- Moj brat je živ ja to znam, nije umro nakon rođenja kao što su nam rekli. On je ukraden i prodat. Odrastao je u drugoj porodici i pošto i ja sada živim u Beogradu, ja ga viđam, znam ko je, šta je i gde je, ali ja hoću zakon i pravdu, da država potvrdi ono što ja znam i odgovorno tvrdim. Da državni organi priznaju mojim roditeljima da im je dete ukradeno - kaže Ivan i priča da je sve počelo 7. maja 1979, kada je njegovom ocu Živojinu javljeno da mu se supruga porodila.

- Saopštili su mu da je porođaj protekao u najboljem redu i da je tom prilikom na svet donela dva lepa, zdrava dečaka. Već ujutru, kada je sav srećan stigao u bolnicu, rečeno mu je da su njegova dva deteta prebačena u Specijalnu bolnicu za neonatologiju u Beogradu, a već sutradan da je njihov nekoliko minuta stariji blizanac preminuo dok se drugi bori za život. Moji roditelji pomirili su se sa sudbinom i svu svoju energiju usredsredili na mene. Tako je bilo sve do dana kada su čuli priče porodica koje sumnjaju da su njihova deca oteta po rođenju - priča Ivan.

Ivan Miljković
Ivan našao brojne nepravilnosti u "papirima", Foto: Društvene mreže

On kaže da su onda prepoznali iskustvo kroz koje su prošli i počeli su da sumnjaju u sve što su do tada mislili da znaju. Otac se prisetio i da mu lekari u Beogradu nisu dali mrtvu bebu kada je tražio da je sahrani rekavši da to ide o trošku i po proceduri bolnice.

- Već nakon nekoliko dana dali su se u potragu za dokumentima u kojima bi našli potvrdu za svoje slutnje... - priča Ivan, kome su dani ispunjeni borbom s istinom, zakonom i pravdom i koji konstantno dolazi do materijalnih dokaza koji potvrđuju da je krađa beba čist organizovani kriminal koji je jači i od same države.

- Kopao sam, tražio godinama i došao do milion ključnih dokaza. Prvo, saznao sam da u Institutu za neonatologiju ne poseduju ključne dokaze koji bi potvrdili da je smrt mog brata stvarno i nastupila, ne postoji potvrda o smrti, ne postoji obdukcioni nalaz, oni uz matični list otpusne liste ne poseduju otpusnu listu, što je i logično jer na osnovu te otpusne liste je otpušten i dat novoj porodici! Bio sam i u upravi na Novom groblju u Ruzveltovoj ulici, koje je jedino bilo zaduženo za preuzimanje i sahranu umrle dece u neonatologiji. U odgovorima po zahtevima jasno piše da ne postoji grobno mesto, niti da je sahrana obavljena. I takođe, tokom maja 1979. nijedna navodno umrla beba iz specijalne bolnice za nedonoščad nije sahranjena - tvrdi Ivan.

Dokaze bi, kako kaže, mogao da nam iznosi u nedogled, ali...
- Džaba kada tužilaštvo od 2003. odbacuje sve predmete i štite kriminalne radnje. Ali, koliko god nas sva istraga koštala i koliko god nam zadavala bol, moji roditelji i ja nećemo odustati - završava Ivan.

Tri datuma navodne smrti, a nijednom sahranjen!

- U registru matične knjige rođenih za 1979. za naseljeno mesto Svilajnac, na strani 104, redni broj 245, upisan je Miljković Nenad, tekući broj upisa 82, a na strani 35 - rubrika napomena prazna. Pod rednim brojem 246, upisan Miljković Ivan, rubrika napomena prazna. Konstatacije smrti nema! A onda u sastavnoj dokumentaciju koju posedujemo javljaju se čak tri datuma navodne smrti 8. 5. 1979, 2. 7. 1979. i 8. 7. 1979! Kao da je umro tri puta, a nijednom nije sahranjen. Takođe, zvanični dokument o dodeli JMBG-a, obrazac MB-3, ne postoji ni u PS Svilajnac ni u matičnoj službi, tvrde da su imali drugu praksu za dodelu JMBG-a. I sve da je tako, ovim silnim datumima bez pokrića dokazuju svoja izvršena krivična dela i ne zna se kome je zapravo određen JMBG, Ivanu ili Nenadu... - kaže Ivan, koji dodaje da se zapravo sve svodi da od dvojice rođenih braće blizanaca, zbog statistike, vrše preklapanje i prave da je rođen jedan jer Nenad dobija novi upis u MKR, u novom gradu i sa novim identitetom.

 

Komentari (1)

pad v, srbije

13.12.2015 23:57

eeeeeee, sto se sve srbiji ukralo ovih 70 godina i jos ce ako ne pobede ljudi koji vole srbiju