U SRBIJI SE POJAVILA NOVA PREVARA Ako kliknete ovo na mobilnom telefonu ojadiće vas za 610 dinara!

Strah, odbrojavanje i neprijatni kez navedu ljude da što pre kliknu, kako bi ih "skinuli s dnevnog reda"

Viber
Viber, Foto: Profimedia

"Za nekoliko trenutaka svi vaši kontakti biće izbrisani" - tom pretnjom počinje nova Viber prevara, koja je ovih dana opelješila brojne građane Srbije. Samo trenutak nepažnje bio je dovoljan da mnogi od njih ostanu bez kredita ili da svoj mesečni račun opterete za još 610 dinara.

TEK ĆE BITI KRVI U Đenovi poginuli zbog dila mafije i vlasti, kriminalci su izgradili trećinu Italije, a u svakom trenutku postoji pretnja da se sruši nešto!

- "Vaš nalog je suspendovan! Ako odmah ne ažurirate, svi vaši kontakti, poruke i fotografije biće izbrisani. Imate 00.36.439 sekundi da ažurirate svoj Viber nalog". Iz čista mira mi je stigla ova poruka. Da se to nije desilo usred radnog vremena, kada je na poslu najveća gužva, možda bih se i zapitao zašto, ali ovako sam samo video znak Vibera i pomislio da je to zaista poruka od te aplikacije - priča Mateja S, jedan od oštećenih u ovoj obmani.

UŽASAVAJUĆE SCENE U BEOGRADU Na Banjici pronađeno još jedno telo!

Kako nije mogao da priušti da izgubi sve kontakte, Mateja je mahinalno poslušao "pretnju" praćenu smajlijem, a onda, da ih "skine s dnevnog reda", kliknuo na opciju "ažuriranje".

- Nekoliko trenutaka kasnije počele su da mi stižu poruke kako sam se prijavio na određene sajtove i zbog toga će da mi svake nedelje skidaju novac. Kao 360 dinara za neki video sajt i odmah nakon toga 180 za neki drugi. Tada sam ostavio svoj posao, shvatio da nešto nije u redu i odmah tražio odjavu - nastavlja on.

AMERIKANCI NA SVE NAČINE POKUŠAVAJU DA IH SPREČE Kina bez ispaljenog metka kontroliše pola sveta, kupili dom 1.000 američkih marinaca, evo u čemu je caka

Iako je odmah kliknuo na odjavu, Mateji su servisi skinuli novac. Kada je proverio svoje stanje na računu, video je da su mu uz 180 i 360 dinara odbili i PDV, zbog čega će ovog meseca morati da plati 610 dinara više.

SUZANA JOVANOVIĆ OTRIVA ZA „ALO!“ KAKO JE PRONAĐEN KRADLJIVAC SEFA Badžin sin opljačkao Popovića, ali i desetine vila u elitnim delovima Beograda, evo šta se desilo sa plenom!

- Da se sve to nije desilo usred radnog vremena, sigurno bih video da je ta prva kobajagi Viber poruka stigla sa adrese pefwfw.pro i znao da je reč o prevari. Ovako, bar se nadam da će drugi biti malo oprezniji - kaže on.

Ovih dana kada Viber aplikacija zaista vrši apdejt podataka, kako bi poboljšala svoje usluge, treba biti naročito oprezan da se ne nasedne na ovaj tip prevara.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najnovije - Alo.rs