„Tražio mi 8.000 € za operaciju aorte!“

R. Briza - M. Dudvarski | vesti 2016-03-10 21:26:47 2016-03-10 21:26:47

Atila Tot (29), poznati di-džej i producent iz Novog Sada, tvrdi za „Alo!“ da je jedva ostao živ jer nije platio doktoru 8.000 evra mita, koliko mu je tražio za operaciju aorte koja je bila pred pucanjem!

privatna arhiva

Kako on navodi, krajem juna prošle godine, zbog bolova i lošeg zdravstvenog stanja, otišao je na pregled.

- Lekar me je hitno uputio u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici kada je video da je aorta pred pucanjem. Tamo mi je urađena kompletna dijagnostika i utvrđeno je da mi je neophodna hitna operacija. Moj slučaj preuzeo je dr Pavle Kovačević. Objasnio mi je da mogu svaki čas da umrem ako mi aorta pukne i da operaciju može da izvede samo dr Majkl Džejkobs iz Holandije.

Rekao sam neka doktor dođe. Onda mi je dr Kovačević tražio „čast“ od 5.000 evra da zove dr Džejkobsona, plus za troškove njegovog puta i smeštaja, što bi iznelo 8.000 evra. Rekao sam da mi to i napiše kako bih mogao da refundiram troškove od RFZO. On mi je tada rekao: “Dečače, ne razumeš. Ovo je za mene da bih pozvao holandskog hirurga“ - u dahu priča Tot za “Alo!” i dodaje da je dr Kovačević sve to ponovio pred njegovom majkom narednog dana.

- Napustio sam bolnicu i uputio se u policiju, gde sam podneo krivičnu prijavu protiv dr Kovačevića. Pozlilo mi je, pa su me hitno odvezli ponovo u Kamenicu. Doktori su govorili da moram odmah pod nož. Hitno su me transportovali u Klinički centar Srbije, gde sam odmah i operisan. Dr Kovačević mi je ugrozio život. Ja ga nisam interesovao, već samo pare - završava Tot. „Alo!“ je pozvao i dr Kovačevića, on se do zaključenja broja nije javljao. U Ministarstvu zdravlja kažu za “Alo!” da podržavaju nadležne da se ovaj slučaj rasvetli i da će angažovati svog koordinatora za borbu protiv korupcije.

Tužilaštvo radi na slučaju!

Kako „Alo!“ saznaje, novosadska kriminalistička policija podnela je krivičnu prijavu protiv dr Pavla Kovačevića zbog krivičnog dela primanja mita. - Više novosadsko tužilaštvo povodom te krivične prijave preduzima dokazne radnje, nakon čega će odlučiti da li će podneti optužni predlog ili odbaciti krivičnu prijavu - kažu u tužilaštvu.

 

„Ne sme da traži pare“

Dr Aleksandar Redžek, direktor Instituta u Kamenici, kaže za „Alo!“ da je upoznat sa slučajem i da će se odazvati pozivu tužilaštva. - Niko od pacijenata ne sme da traži novac. Sarađujemo sa stranim stručnjacima tako što oni pre angažovanja daju potvrdu da ne zahtevaju naknadu za svoj rad kod nas. Dr Kovačević i dalje radi, a ako se dokaže da su navodi pacijenta tačni, preduzećemo sve zakonske mere - kazao je dr Redžek.

Expand player
Pogledajte više