TITOV SISTEM SE ZANSIVAO NA TRI MITA Abolirani počinioci zločina nad Srbima, velika laž o NDH se i danas promoviše (VIDEO)

Istoričar i publicista prof. dr Srđa Trifković izjavio je u jutarnjem programu Hepi TV da se sistem Josipa Broza Tita zasnivao na tri mita

Josip Broz Tito
Josip Broz Tito, Foto: printscreen

- Prvi mit je bio da su svi narodi Jugoslavije dali podjednak doprinos pobedi antifašističke borbe, drugim rečima, da su svi zajednički ulagači u banku NOB. Drugi je bio da su svi jednako stradali. Silne spomen ploče su bile posvećene žrtvama fašističkog terora, a Srbi su bili denacionalizovani kao žrtve. Počinioci su bili abolirani jer su oni postali "sluge okupatora", drugim rečima, "oni nisu sami činili zločine svojom voljom, jer su navodno činili ono što su okupatori želeli". To jednostavno nije bila istina. Hrvatska je bila jedina kolaborantska država nove Evrope koja je sama vršila svoj Holokaust nad Jevrejima. To je bila jedina zemlja na tlu Evrope u kojoj je više stradalo civila koji nisu Jevreji, nego onih koji to jesu. To je zato što su imali svoj sopstveni, aparat prinude i uništenja. Priča o "tzv. NDH", od toga mi se povraća. To je bila država u punom kapacitetu. Kada bismo za trenutak pretpostavili da su Italijani i Nemci vukli konce, to bi bio oblik abolicije koji ne bi bio istorijski utemeljen - rekao je Trifković i dodao da su Italijani spasavali Srbe.

Istoričar je objasnio da su srpski ustanici, Italijani, ali i sami Nemci sprečili da ustaše istrebe Srbe.

- Sadističko iživljavanje je zapravo Nemcima smetalo - rekao je istoričar, objašnjavajući da su Nemci svoju industriju smrti depersonalizovali.

Profesor je rekao da bi bilo dobro da "Dara iz Jasenovca" bude samo prvi korak u prikazivanju stradanja Srba u NDH.

Povezane vesti

 • Korisnik: Teorija zavere
  03/03/2021 - 22:28
  TITOV SISTEM SE ZANSIVAO NA TRI TITA
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi