VUČEVIĆ U DNEVNIKU RTS-A Svima će biti jasno šta je istina oko Jovanjice!

Miloš Vučević je gostovao u Jutarnjem Dnevniku RTS-a.

Miloš Vučević
Miloš Vučević, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je najavio da će potpredsednik SNS-a i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneti krivičnu prijavu protiv njega i njegovog brata zbog navoda o njihovoj povezanosti sa vlasnikom imanja Jovanjica, na kojem je pronađena velika količina marihuane. Miloš Vučević je za RTS rekao da je prijava sastavljena i da više niko neće imati pravnog prostora da ne reaguje i da će svakom u Srbiji biti jasno šta je istina oko Jovanjice.

Miloš Vučević je, gostujući u Jutarnjem Dnevniku RTS-a, rekao da prijava sadrži sve navode kojima su bili bombardovani Aleksandar i Andrej Vučić i da će se otkriti da li je neko u vlasti pomagao vlasniku Jovanjice ili su oni koji su učestvovali u širenju tih navoda obmanjivali javnost.

Miloš Vučević
Miloš Vučević, Foto: Printscreen

Precizirao je da će u prijavi biti sve izjave od strane predstavnika SZS i da će tužilaštvo imati akt po kojem bi trebalo da deluje.

"Kada dobiju krivičnu prijavu, ne mogu da kažu da nemaju pravni momenat da krenu u taj proces, da ne ostane sumnja", naveo je Vučević.

Prema njegovim rečima, pokazaće se šta je istina u tom slučaju i da li je neko pomagao a ako nije, "vi ste ljudi lagali sve vreme po ko zna koji put".

Istakao je da će prijavu podneti sutra i da su u njoj foto-dokumetni, izjave i linkovi, saopštenja...

"Sada ćemo to da isteramo do kraja, izvolite da krenete i proverite činjenice i obavestite javnost šta je tačno", rekao je Vučević.

Veći budžet Novog Sada

Govoreći o budžetu Novog Sada, gradonačelnik Miloš Vučević je rekao da će on sledeće godine biti veći i da postoji trend rasta budžeta. Navodi da je to rezultat bolje ekonomske situacije u državi i investicione klime.

Kako je rekao, u prethodnim godinama bilo je pet velikih investicija u Novom Sadu a bolja je i turistička ponda.

Najavio je nastavak izgradnje novih bulevara, vodovodne i kanalizacione mreže.

Vučević je rekao da je deponija u fazi projektovanja i da bi projekat sledeće godine trebalo da bude gotov.

Pomenuo je i koncertnu dvoranu i muzičko-baletsku školu.

Kada je reč o navodima o rušenju SPENS-a, Vučević je rekao da je on samo probudio javnost, da se čuje da postoje različiti modeli. Vučević je rekao da će se SPENS rekonstruisati i da prvo sledi rekonstrukcija zatvorenog bazena sa infrastrukturom, jer je taj deo najurgentniji.

Gradonačelnik Novog Sada je rekao da ga posebno raduje što će se više para ulagati u decu i što je doneta odluka da grad kompletno finansira boavak dece u predškolskim ustanovama.

Što se tiše privatnih vrtića, Vučević je rekao da je važno znati da gradovi i opštine nisu dužni to da subvencionišu, ali je rekao da je to u Novom Sadu uvedeno 2015. godine i da se sledeće godine broj dece koja se subvencionišu povećava sa 2.800 na 3.000.

Gooreći o novim investitorima, Vučević je naveo da se sve više ulaže u logističke i razvojno-istraživačke centre zbg snažne veze sa univerzitetom.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi