STRAHUJE DA NE IZGUBI SVOJ DOM Sunčici stižu računi i opomene do 70.000 dinara zbog velike greške

Na adresu kuće Dubočica 72 Leskovac stiglo je pismo s opomenom o neizmirenim ratama za podignuti kredit, iako čovek koji je podigao kredit – S. S., ne stanuje na toj adresi.

Tuga
Tuga, Foto: Shutterstock/Ilustracija

I to nije jedini slučaj. Na ovu adresu stižu i računi i opomene za tuđu neplaćenu struju, čak i do 70 hiljada dinara, pa vlasnica kuće Sunčica Todorović s pravom strahuje da ne izgubi svoj dom nasleđen od roditelja, čiji su suvlasnici i njeno dvoje najbližih rođaka.

Kredit Leskovčanina, čije je ime poznato redakciji, podignut je u jednoj banci, ali se na opomeni ne vidi koliki je iznos.

- Pokušala sam da dođem do informacije, tražila objašnjenje, ali uzalud. Nije mi jasno kako neko može da navede tuđu adresu i da li uopšte u tim bankama proveravaju gde njihov dužnik zaista stanuje - priča Todorovićeva, koja je slučaj prijavila policiji.

Ona trenutno živi sama u dvospratnoj kući i boji se da će izvršitelji svakog časa banuti na njena vrata, a posebno strahuje da se to ne desi dok je na poslu.

- Ne strahujem samo zbog ovog slučaja već i zbog činjenice da mi već duže vreme stižu računi za utrošenu električnu energiju, tuđi računi, imena ljudi koje ja ne poznajem. Na njima stoji ručno dopisan broj mog strujomera. I taj slučaj sam prijavila, ali rešenje ne nazire. Neko se, očigledno navadio na moju i kuću mog sestrića i sestričine - žali se ova Leskovčanka.

Sunčica Todorović nije usamljen slučaj. Jedan Nišlija već 15 godina, bez svog znanja, ima prijavljenu staricu na svojoj adresi. Na sreću ne stižu računi, ali uvek poziv za glasanje.

- Pokušao sam na sve moguće načine da je odjavim, čak sam pisao i na adrese nadležnih ministarstava, pa i Vladi Srbije. Nisam uspeo. Budući da je ta žena, po vidnom datumu rođenja, na poslednjim održanim izborima imala 84 godine, čekam da vidim da li će i za predstojeće izbore stići poziv na njeno ime, a moju adresu, za glasanje. Ako i ovoga puta stigne, onda ću da potražim pomoć od medija - jada se Nišlija.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi